© Müzakerat 2017 - 2021

Aile ve Gençlik Fonu Resmi Gazete'de


Aile ve Gençlik Fonu'nun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fon, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. Fon'dan aile kurmak isteyen ve projelerini hayata geçirmek isteyen gençler yararlanacak.

İlginizi Çekebilir

Cezaevleri fabrika gibi çalışıyor

Cezaevlerinde 58 bin 500 tutuklu ve hükümlü üretim yapıyor... Cezaevlerinde bulunan mahkumlar için 200’den fazla meslekten birini uygulamalı öğrenmek mümkün. İşyurtları ile mesleki eğitim verilen mahkumlar, bin 700 atölye ve tesiste çalışma imkanı buluyor. Her yıl ortalama 58 bin hükümlü ve tutuklu, Adalet Bakanlığı ya da iş birliği yapılan özel sektörde mal ve hizmet üretiyor.

Çanakkale'yi geçilmez kılan kahramanlar

Kimi askeri dehası kimi ise bileğinin gücüyle adını tarihe yazdırdı. İtilaf donanmasının gücünü kıran mayın hattını Cevat Paşa planladı. Seyit Onbaşı, top mermisini yenilmez bir inançla kaldırdı. Üsteğmen Hasan Hulusi ise yeni doğan kızını görmeye gitmedi ve o gün şehadete yürüdü. İşte o kahramanlardan birkaçının hikayesi...

Kiralar artınca taşındı: Okula uçakla gidip geliyor

Kanada'nın Vancouver kentinde üniversite son sınıfta ekonomi öğrencisi olan Tim Chen, kiraların artması nedeniyle ailesinin yanına taşındığı Calgary'deki evinden okula gidiş-dönüş yaklaşık 2 saat uçak yolcuğu yapmaya başladı.

Hiper Empati Sendromu

Herkesi fazla düşünmenin verdiği zarar: Hiper Empati Sendromu... Empati, sağlıklı ilişkiler kurmak için önemli. Ancak sınırını iyi belirlemek, aşırıya kaçmamaya özen göstermek gerekiyor. Çünkü insanları anlamak için gereğinden fazla çaba harcamak, duygusal çöküntüye neden olabiliyor. Hiper empati denilen bu sendrom başka sorunlara da kapı aralıyor.

TÜM HABERLER