© Müzakerat 2017 - 2021

Bakan Koca: Koronavirüs ilacını vatandaşa ücretsiz vereceğiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kapanmayı hiçbir şekilde düşünmüyoruz” dedi, aşılanmanın önemine dikkat çekti. Bakan Koca, koronavirüse karşı kullanılacak ilacın üretiminin de en erken dönemde tamamlanacağını söyledi.

Avrupa'da artan vaka sayıları birçok ülkeyi harekete geçirdi, kısıtlamalar geri geldi.
Türkiye ise yol haritasını değiştirmedi.

Kapanma olmayacak, salgınla mücadelede en etkin silah aşılama olacak.

Bakan Koca, "Kapatmaları hiçbir şekilde düşünmüyoruz. Yeni dönemde kişisel tedbirleri, özellikle ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz. Herkesin aşı olmasının çok önemli olduğunu söylüyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrası Türkiye’de üretilecek koronavirüs ilacında gelinen aşamayı da anlattı. En erken dönemde üretimin tamamlanması için çalışıldığını vurguladı.

"Ciddi bir sorun yok sıkı takipteyiz"

"Şu an bir firma var ama biz en az 4-5 beş firmanın bu ilacı üretmesini planlıyoruz" diyen Koca, "Türkiye’deki üretimini en erken dönemde ve birden fazla merkezde tamamlayarak, devlete maliyetini en aza indirip vatandaşımızı Molnupiravir ilacıyla ücretsiz olarak buluşturmayı hedefliyoruz. Bu da çok uzun sürmeyecek" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Koca, eczanelerde yeterli ilaç olmadığı yönündeki iddiaları da değerlendirdi, “Sıkı takipteyiz” diyerek şunları söyledi:

“Bakanlık olarak eczaneler, depolar ve üreticiler dahil olmak üzere ilaç takip sistemimiz var. Her basamağını çok yakın takip ediyoruz. Bu anlamda ciddi bir sorun yok. Yer yer sahada sorunlar olduğunu görüyoruz. Bunun için de sıkı takipteyiz ve denetimleri yoğunlaştırdık.”

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER