© Müzakerat 2017 - 2021

En düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya yükseltildi

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu: Zamlı emekli maaşının yatacağı tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Açıklanan müjde sonrası gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi. Peki, zamlı emekli maaşı ne zaman yatacak? SSK, BAĞ-KUR ve memur zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu müjdenin ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

İlginizi Çekebilir

Kırsal kalkınmaya 11,4 milyar liralık yatırım yapıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında bugüne kadar tamamlanan 16 bin 952 proje için yatırımcılara 5,3 milyar lira hibe desteği ödemesi yapıldı ve 11,4 milyar lira tutarındaki yatırımın faaliyete geçmesi sağlandı.

Vergi kayıp ve kaçağıyla etkin mücadelemiz devam ediyor

Bakan Şimşek, vatandaşların daha kolay ve hızlı şekilde ihbarda bulunabilmeleri için Gelir İdaresi Başkanlığının yeni kanalları devreye aldığını belirterek, "İhbarlara yönelik yapılacak vergi incelemesi sonucu ihbarda verilen bilgiye istinaden tespit edilen vergi ve vergi kaybı cezasının yüzde 10'u tutarında ihbar ikramiyesi ödenebilecek" dedi.

Fahiş fiyatla mücadelede cezalar arttı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarının artırılmasını içeren, Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenleme ile fahiş fiyatta uygulanan ceza tutarı 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçulukta ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya yükseltildi.

Yılın ilk 4 ayında 3,9 milyar dolarlık ihracat

İstanbul İhracatçı Birlikleri, yılın ilk 4 ayında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış ile 3,9 milyar dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi. Ocak-nisan döneminde değer bazında en fazla ihracat 317 milyon dolar ile Irak'a gerçekleştirildi. Irak'ın ardından en fazla Almanya, ABD, İtalya ve Birleşik Krallık'a ihracat yapıldı.

TÜM HABERLER