© Müzakerat 2017 - 2021

Görme engelli sporculardan "Evde kal" çağrısına videolu destek

Meram Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Şimşek: "Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı 14 kurala evde kalıp uymamız gerekiyor. Biz de kulüp olarak bu kurallara hassasiyetle yaklaşıp uyuyoruz ve herkesin de uyması ülkemizin refahı, huzuru ve geleceği için önemlidir"

KONYA (AA) Konya'da faaliyet gösteren Meram Görme Engelliler Spor Kulübünün sporcuları, yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını nedeniyle başlatılan "Evde kal" çağrısına, hazırladıkları video ile destek verdi.

Meram Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Ali Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçten ancak birlik ve beraberlikle çıkacağını söyledi.

Bu sürecin hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Tüm vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Sağlık Bakanlığımızın hazırladığı 14 kurala evde kalıp uymamız gerekiyor. Biz de kulüp olarak bu kurallara hassasiyetle yaklaşıp uyuyoruz ve herkesin de uyması ülkemizin refahı, huzuru ve geleceği için önemlidir. Bu nedenle sporcularımızla birlikte bir araya gelmeden herkes kendi evinde kendi imkanlarımızla 'Evde kal sağlıklı kal' sloganı ile bir video çekimi yapıp sosyal medya hesabımızda paylaşıp tüm vatandaşlarımıza mesaj vermek istedik. Herkes bu kurallara uyarsa ülkemiz bu sorunu da aşmayı başaracaktır. Görme engelli sporcu kardeşlerimizin bu mesajına kulak vermeliyiz. Ben 'Evde kal sağlıklı kal Türkiyem' diyorum."

Yayımlanan görüntüde sporcular, "Sağlığınız ve sevdikleriniz için sık sık sabunla elini yıka. Kirli ellerinle burnuna, gözüne ve ağzına dokunma. Yakın temastan uzak dur. Sağlıklı ve dengeli beslen. Bol bol sıvı tüket. Kapalı alanları sık sık havalandır. Kalabalık alana girme gerekmedikçe. Lütfen dışarı çıkma. Kendini ve aileni koru. Evde kal, sağlıkta kal. Mutlu kal huzurlu kal." ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER