© Müzakerat 2017 - 2021

Kökünü Kurutma Operasyonu: 95 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu'nda belirlenen 70 adrese eş zamanlı operasyon başlatıldı. Ekipleri operasyona Bakan Soylu uğurladı.

Bursa'da uyuşturucu satıcılarına düzenlenen Kökünü Kurutma Operasyonu öncesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu operasyon ekipleri ile bir araya geldi.

Ekipler operasyona gitmeden önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından uğurlandı.

Hedefte 70 adres, yakalama kararı olan 110 kişi vardı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda ekipler belirlenen adreslere girdi.

 Bugüne kadar 304 şüpheli yakalandı

4 aydır devam eden kökünü kurutma operasyonlarında bugüne kadar 304 şüheli yakalandı.

Operasyonlarda 16 kilo 212 gram uyuşturucu ve 5320 adet sentetik hap ele geçirildi.

2022 yılının ilk 10 ayında Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadelesinde önemli veriler dikkat çekiyor.

 Narkotik Şube Müdürlüğü, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda 110 milyon 155 bin 894 kök kenevir ile toplamda 35 milyon 8 bin 258 uyuşturucu hap, 70 bin 107 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Operasyonlarda gözlatına alınan kişilerden 23 bin 419'u tutuklandı. 

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER