© Müzakerat 2017 - 2021

Kolombiya’da devlet başkanı adayı Gustavo Petro, seçim kampanyasına Barselona’dan başladı

MADRİD (AA) Kolombiya'da 27 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde sol partilerin ittifakının (El Foro de Sao Paulo) adayı olan Gustavo Petro, uluslararası alanda ilk seçim kampanyasını İspanya'nın Barselona kentinde yaptı.

"Tarihi değiştir" sloganıyla seçim kampanyasını başlatan Petro, "seçimi kazanmaları halinde kurulacak yeni hükümetin öncelikli hedefinin Kolombiya'nın iklim değişikliği ile mücadelede öncü bir ülke olmasını sağlamak" olacağını söyledi.

"Uyuşturucu trafiğiyle, marjinallikle hiçbir bağlantısı olmayan, dünyadaki sosyal hareketlerle ittifaklar üzerine, yaşam politikaları üzerine kurulu bir politika yürüteceğiz." diyen Petro, "insanlığa ölüm değil yaşam yolları açacak ve bunun mücadelesini verecek uluslararası tarihi bir pakt için çalışacaklarını" ifade etti.

Diğer yandan Barselona Belediye Başkanı Ada Colau tarafından kabul edilen Petro'nun seçim kampanyasına, Katalonya özerk yönetimin hükümetindeki koalisyon ortağı Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) partisinin lideri ve ayrılıkçı girişimlerden dolayı hüküm giyen Oriol Junqueras'ın da katılması dikkati çekti.

ABD ve Venezuela'dan sonra dünyada en çok Kolombiyalı göçmeninin yaşadığı üçüncü ülke İspanya (513 bin) olurken, Petro'nun Barselona'dan sonra Madrid'de de bir seçim mitingi yapacağı bildirildi.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail hapishanelerinde kadınlar işkence görüyor

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutuklular çeşitli insan hakları kısıtlamalarının yanında çıplak aramaya tabi tutuluyor, tecavüzle tehdit ediliyor, zor ve acı verici durumlarda fotoğraflanıyor. Artan baskıların arasında uluslararası kadın kuruluşlarına, Filistinli tutuklu kadınlar için harekete geçme çağrısı yapılıyor.

Gazze kasabı ateşkesi engellemek için Refah'a saldırıyor

Hamas: Netanyahu ateşkes anlaşmasını engellemek için Refah'a saldırı başlattı... Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Refah'a yönelik kara operasyonunun" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkes konusunda anlaşmaya varılmasını engelleme girişimi olduğunu söyledi.

Refah’a yapılan saldırılar tüm dünyayı etkileyecektir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir" dedi.

Terör devleti israil BM'nin binasını bombaladı

İsrail ordusu Gazze’nin orta kesimindeki BM binasını bombaladı... İsrail ordusunun, "Hamas'ın askeri komuta merkezi olarak kullandığı" iddiasıyla Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) binasını bombaladığı bildirildi.

TÜM HABERLER