© Müzakerat 2017 - 2021

Opel’in klasik modeli Manta ”elektrikleniyor”

Elektrikli otomobile dönüşecek olan Opel Manta, batarya elektrikli klasik modeller arasındaki yerini alacak

İSTANBUL (AA) Opel, "efsane" modeli Manta'yı elektriklendirdiği fütüristik restomod projesi yeni Opel Manta Gse ElektroMOD’u hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Opel açıklamasına göre, son zamanlarda "Restomod" kelimesiyle otomotiv dünyasında sıkça karşılaşılıyor. Klasikleşmiş, eski bir otomobil modelinin tasarım ruhunu bozmadan belli başlı özelliklerinin güncel teknolojilerle geliştirilmesine "Restomod" deniliyor. Bu kapsamda, bir elektrikli otomobile dönüşecek Opel Manta, batarya elektrikli klasik modeller arasındaki yerini alacak. Opel Manta GSe ElektroMOD, geçmişin efsane tasarımının bugünün sıfır emisyon teknolojisi ile harmanlanmasıyla heyecan verici bir projeye dönüşüyor.

Açıklamaya göre, Opel Manta GSe ElektroMOD, dijital kokpiti ve batarya elektrikli güçaktarma sistemiyle Opel Gse’nin sportif ruhunu taşıyor. MOD, teknik ve tasarımdaki değişimi Modern sürdürülebilir bir yaşam tarzı olarak temsil ediyor. Almanca elektrikli anlamına gelen "Elektro" ise 50 yıl önce elektrikli araçlar için dünya rekorları kıran Opel Elektro GT’yi anımsatıyor.

Bu sayede Opel Manta, motor ve şanzıman için gerekli olan yedek parça ve bakım gereksinimleri veya eski içten yanmalı motorlar için uygulanan kısıtlamalar gibi engellere takılmıyor. ElektroMOD'a dönüşüm, aynı zamanda 1970’ten kalan tasarım çizgilerinin ne kadar ölümsüz olduğunu da gözler önüne seriyor. Yarım asır herkeste heyecan uyandıran ve dikkatleri üzerinde toplamayı başaran bu tasarım, yakın zamanda yenilenen Opel tasarım felsefesine uyum sağlıyor.

Açıklamadaki detaylara göre, 1970 Manta, yeni Opel marka yüzünün tasarımına da ilham vermişti. Yeni Manta GSe ElektroMOD da aynı yolda ilerliyor. Opel Vizör adındaki mimari; ön ızgarayı, farları, sensörleri ve marka logosunu tek bir öğe olarak birleştiriyor. Markanın en yeni modelleri Crossland ve Mokka, gelecekte tüm Opel modellerinin yüzü olarak kullanılacak olan Opel Vizör’ü taşıyor.

Manta GSe ElektroMOD, hem binek otomobiller hem de hafif ticari araçlar için Opel’in izlemiş olduğu elektrikliye geçiş sürecini heyecan verici bir deneyime dönüştürüyor. Marka, 2024 yılına kadar tüm modellerini elektrikli olarak sunmayı planlıyor. Opel, Grandland X örneğinde olduğu gibi müşteriye şarj edilebilir elektrikli veya tamamen batarya elektrikli olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Opel, günümüzde Corsae’den Zafirae Life’a; Comboe’den Vivaroe’ye kadar farklı segmentlerdeki elektrikli araç seçeneklerini tüketicileriyle buluşturuyor.

İlginizi Çekebilir

Milyonlarca elektrikli aracını geri çağırdı

Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla'nın, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli otomobili, otomatik direksiyon fonksiyonundaki problem nedeniyle geri çağırdığı bildirildi.

Üretim daha da hızlanacak

Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı: Üretim daha da hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Togg üretim ve teknoloji kampüsünde incelemelerde bulundu. Sosyal medya hesabından ziyaretin detaylarını paylaşan Bakan Kacır, "Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı. Üretim daha da hızlanacak. Yılsonuna dek toplam 28 bin Togg T10X üretimi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Fiyatlar normale dönüyor

Otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sonuç vermeye başladı. Galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorunu ortadan kalkarken, fiyatlarda 3 haftadır artış yaşanmıyor. Hatta yer yer düşüşler de gözlemleniyor. Bakanlık, tüm ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetlerin takip edildiği, vatandaşı mağdur edenlere karşı ilave başka tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

TOGG'a ilk zam geldi!

Yerli otomobil Togg'a ilk kez zam yapıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 'Yeni fiyat listesi 5 Temmuz 2023 itibarıyla güncellenmiştir' denildi. Fiyatlar ortalama yüzde 27 artarken, aksesuarlarla birlikte şu an teslim edilen uzun menzilin fiyatı 1 milyon 650 bin TL'ye kadar çıktı.

TÜM HABERLER