© Müzakerat 2017 - 2021

Saatler içerisinde onbinlerce sipariş verildi

Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazı Togg T10X için ön sipariş süreci başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak, "24 saat bile olmadan Türkiye'nin otomobili Togg'a 17 bin 275 sipariş" dedi.

Togg'dan yapılan açıklamaya göre, 2023 yılı boyunca kullanıcılarla buluşacak 12 bin T10X için ön sipariş sahiplerini belirleyecek çekiliş süreci, 27 Mart’a kadar devam edecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak, Twitter hesabından yapılan açıklamada, "24 saat bile olmadan Türkiye'nin otomobili Togg'a 17 bin 275 sipariş" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Milyonlarca elektrikli aracını geri çağırdı

Tesla, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli aracını geri çağırdı Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla'nın, Çin'de satılan 1,6 milyon elektrikli otomobili, otomatik direksiyon fonksiyonundaki problem nedeniyle geri çağırdığı bildirildi.

Üretim daha da hızlanacak

Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı: Üretim daha da hızlanacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Togg üretim ve teknoloji kampüsünde incelemelerde bulundu. Sosyal medya hesabından ziyaretin detaylarını paylaşan Bakan Kacır, "Yollardaki Togg sayısı 2 bini aştı. Üretim daha da hızlanacak. Yılsonuna dek toplam 28 bin Togg T10X üretimi hedefleniyor" ifadelerini kullandı.

Fiyatlar normale dönüyor

Otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sonuç vermeye başladı. Galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorunu ortadan kalkarken, fiyatlarda 3 haftadır artış yaşanmıyor. Hatta yer yer düşüşler de gözlemleniyor. Bakanlık, tüm ticari alanlarda piyasa bozucu faaliyetlerin takip edildiği, vatandaşı mağdur edenlere karşı ilave başka tedbirlerin hayata geçirileceğini açıkladı.

TOGG'a ilk zam geldi!

Yerli otomobil Togg'a ilk kez zam yapıldı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, 'Yeni fiyat listesi 5 Temmuz 2023 itibarıyla güncellenmiştir' denildi. Fiyatlar ortalama yüzde 27 artarken, aksesuarlarla birlikte şu an teslim edilen uzun menzilin fiyatı 1 milyon 650 bin TL'ye kadar çıktı.

TÜM HABERLER