© Müzakerat 2017 - 2021

Şanlıurfada et ve et ürünlerine denetim

ŞANLIURFA (AA) Tarım ve Orman Bakanlığının ülke genelinde başlattığı ürün bazlı gıda denetimi kapsamında, Şanlıurfa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, et ve et ürünü imal eden işletmelerde denetim yaptı.

İl Müdürlüğü binasından çıkış yapan ekipler, kentin farklı yerlerinde önceden belirlenen et ve et ürünü üretimi yapan işletmelerde incelemede bulundu.

Etlerin kesim, saklanma, hijyen koşullarını depolarda inceleyen ekipler, reyonlardaki ürünlerin de son kullanım tarihi, üretim ve parti numaralarını kontrol etti.

Ekiplerle incelemeye katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Çakmaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık tarafından 81 ilde gıda bazlı denetim seferberliği başlatıldığını söyledi.

Şanlıurfa'da 70 personelle denetim gerçekleştirdiklerini belirten Çakmaklı, "Ekiplerimiz normal zamanlarda da sürekli sahada ve denetimlerini yapmaktadır. Bu denetimlerde hem inceleme hem de işletmelerimize rehberlik yaparak eksikliklerini kendilerine iletiyor ve düzeltme sürecini izleyerek onlara yardımcı oluyoruz." dedi.

Çakmaklı, özellikle hijyen noktasında işletmelere müsamaha gösterilmediğini vurgulayarak, ürünün üretim ve saklanma koşullarının hijyeninde yaşanan aksaklıklarda idari para cezası uyguladıklarını ifade etti.

Geçen yıl kent genelinde kayıtlı 9 bin 200 işletmede 13 binin üzerinde denetleme yaptıklarını aktaran Çakmaklı, şunları kaydetti:

"2020 yılında da denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda denetimlerde şu ana kadar 40 bin liranın üzerinde cezai işlem uygulandı. Ekiplerimiz gerekli yaptırımları sahada uygulamaktadır. Bakanlık olarak buradaki hedefimiz üretimden tüketime kadar tüketiciye her aşamada en sağlıklı gıdanın ulaştırılması. Bu alandaki tüm çalışmaları hassasiyetle yürütüyoruz. Tüketicilerimizin de herhangi bir firma ve ürünle ilgili sorun tespit ettiklerinde mutlaka Alo Gıda 174 hattına bildirmelerini bekliyoruz. Çünkü böyle bir bildirim hızla dikkate alınarak gerekli kontroller yapılmaktadır."

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER