© Müzakerat 2017 - 2021

STM, Azerbaycan için hücumbot tasarladı

BAKÜ (AA) Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), Azerbaycan'ın ihtiyaçlarına uygun tasarladığı STMMPAC Hücumbot'u tanıttı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. Uluslararası Savunma Fuarı'na (ADEX 2022) katılan STM, burada ürünlerini sergiledi.

Fuarda, küçük boyutlu milli denizaltı STM500, Türkiye'nin ilk milli fırkateyni olma özelliğine sahip istif (İ) sınıfı MİLGEM, döner kanatlı vurucu İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemi KARGU, sabit kanatlı vurucu İHA sistemi ALPAGU ve gözcü İHA sistemi TOGAN da katılımcıların beğenisine sunuldu.

Azerbaycan'ın talebi doğrultusunda tasarlanan STMMPAC Hücumbot da STM standında tanıtıldı.

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kardeş ülkede bulunmanın kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, KARGU, ALPAGU ve TOGAN gibi İHA sistemlerini anlatmak ve askeri deniz platformlarını detaylı şekilde sunmak için Azerbaycan'da bulunduklarını söyledi.

Güleryüz, küçük boyutlu milli denizaltı STM500'ü ilk kez sergilediklerini belirterek, "Türk mühendisler tarafından tasarlanmış bu denizaltı üretime hazır vaziyette." bilgisini paylaştı.

Azerbaycan'la yakın iş birliği içerisinde olduklarını vurgulayan Güleryüz, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin ihtiyaçlarına uygun tasarlanmış gemimiz var. Tamamen onların taleplerine göre yapılmış." dedi.

STMMPAC Hücumbot

Ağır deniz koşullarında, açık denizde ve kıyıya yakın sahalarda su üstü ve hava savunma harbi görevleri ile keşif ve karakol görevlerini icra etmek üzere tasarlanan STMMPAC Hücumbot, optimize edilmiş etkin tekne formu ve sahip olduğu ana tahrik sistemi konfigürasyonu sayesinde yüksek süratlerde operasyon icra etmeye haiz tek gövdeli bir platform olarak ön plana çıkıyor.

Tam boyu 66,2, azami eni 9,7 metre olan STMMPAC Hücumbot, tonaj olarak 620 ton, 40+ knot hıza ulaşabilecek ve 40 kişilik mürettebatın barınacağı şekilde tasarlandı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER