© Müzakerat 2017 - 2021

Tekirdağ’dan Azerbaycan’a trenle tohumluk buğday gönderildi

MEDLOG Lojistik yöneticisi Erdem Özen: ”Tohumlar Edirne ve Tekirdağ’daki firmalardan bizim araçlarımızla teslim alındı, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapılmak üzere Karabağ’a sevk edilecek”

TEKİRDAĞ (AA) Tekirdağ'dan Azerbaycan'a trenle tohumluk buğday ihraç edildi.

MEDLOG Tekirdağ Tren İstasyonu'nda, Anadolu ve Orta Avrupa yüklerinin yanı sıra Orta Asya yükleri de elleçleniyor.

Bu kapsamda buğday tohumu yüklü 28 konteyner, Tekirdağ ve Edirne'deki firmalardan MEDLOG Lojistik'e ait araçlara yüklenerek istasyona getirildi.

Konteynerler, demir yoluyla Azerbaycan'daki alıcıya teslim edilmek üzere yola çıktı. Böylece, Trakya’daki üreticiler ile Türk cumhuriyetlerindeki alıcılar arasında kesintisiz demir yolu bağlantı ağı kurulmuş oldu.

MEDLOG Lojistik yöneticisi Erdem Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tekirdağ Tren İstasyonu'nda bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bu çalışmaların devamının da geleceğini belirten Özen, şöyle konuştu:

"Burada 45'lik konteyner elleçleme hizmetini ilk defa veriyoruz. AzerbaycanErmenistan savaşı sonrası kurtarılmış bölgeye arpa ve buğday tohumu sevkine dahil olduk. Bunun devamının geleceği bilgisi de var elimizde. Bu bakımdan bizim için önemli bir gelişme. Tohumlar Edirne ve Tekirdağ'daki firmalardan bizim araçlarımızla teslim alındı, istasyona getirildi. Buradan da çiftçilik yapılmak üzere Karabağ'a sevk edilecek. Oradaki atıl araziyi çiftçiliğe uygun hale getirmek üzere sevkiyatlar yapılacak."


İlginizi Çekebilir

Terör devleti israil katliama devam ediyor dünya izliyor

Han Yunus'ta çok sayıda Filistinli öldü... İsrail savaş uçaklarının bu gece Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

MGK'da Yapay Zeka, Terör ve Filistin vurgusu

MGK Bildirisi’nde, terörle mücadeleye ilişkin "Milli güvenliğimiz ve komşularımızın toprak bütünlüğü hilafına herhangi bir oldubittiye fırsat verilmeyeceği vurgulanmıştır" denildi. Toplantıda, İsrail'in Gazze katliamları da ele alındı. Filistin Devleti’ni tanıyan ülkelerin sayısının artmasının kritik önemde olduğu vurgulandı.

Terör devleti israil işlediği suçlarla ilgili gündemi değiştirmeye çalışıyor

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımlarına tepki... Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ithamlarına tepki gösterdi. Açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanının, saygısız üslubu ve asılsız ithamları, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlarla ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çabadır" denildi.

Öncelikli sektörlere desteklerimiz sürüyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Öncelikli sektörlere desteklerimiz sürüyor. Yıllık enflasyon hazirandan itibaren hızla düşüşe geçecek. Yıl sonu hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz" dedi.

TÜM HABERLER