© Müzakerat 2017 - 2021

TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz: ”Okçuluğun tarihi ve ahlaki misyonu için çalışıyoruz”

KÜTAHYA (AA) Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) Başkanı Cengiz Toksöz, federasyon olarak sportif anlamda çalışma yaparken bir yandan da okçuluğun tarihi ve ahlaki misyonunu ortaya çıkarma adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toksöz, Kütahya Belediyesinin Geleneksel Türk Okçuluk Tesislerindeki bayrak göndere çekme töreninde yaptığı konuşmada, çalışmalarının meyvelerini almaya başladıklarını belirtti.

Kütahya'daki Ok Meydanı'nın İstanbul'daki Ok Meydanı'ndan sonra ikinci alan olduğuna işaret eden Toksöz, "Federasyon olarak sportif anlamda çalışma yaparken bir yandan da okçuluğun tarihi ve ahlaki misyonunu ortaya çıkarma adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

Toksöz, gençlere, ok atmaya başladıklarında ilk söyledikleri sözün ahlak ve maneviyat olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"Yani biz sadece ok atmıyoruz, biz bir sünnet olan sporu yapıyoruz ve tarihimizin derinliklerinden gelen damarlarımızda bulunan bu geni, şevki, bu aşkı ortaya çıkaracak gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla beraber geleneksel Türk okçuluğunu tüm Türkiye'de daha da iyi duruma getirebilmek için çalışıyoruz. Bu anlamda Kütahya'da, İstanbul'daki Okçular Vakfından sonra ihya edilen ikinci Ok Meydanı olması çok önemli ve kıymetli bizim yönümüzden."

Kütahya Valisi Ali Çelik de okçuluk alanında faaliyet gösteren federasyon, kulüp ve tesislerin önemine değindi.

Belediye Başkanı Alim Işık ise yerel yönetim olarak ata yadigarı sporları gelecek nesillere aktaracak çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, tesiste Türk bayrağı ve ilgili kurumlara ait flamalar göndere çekildi.

Kütahya Germiyan Ata Sporları Kulübü Başkanı Selim Erdoğan'ın tesisle ilgili bilgi verdiği tören, protokol üyelerinin ok atışı ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

Türkiye'nin tohumda İsrail'e bağımlılığı yok

Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Ömer Güler, Türkiye'nin tohumda ne İsrail'e ne de başka bir ülkeye bağımlı olduğunu belirterek, "Tohumculuk sektörü olarak İsrail ile ticaretimizin durmasının ülkemize hiçbir olumsuz etkisi olmayacaktır" dedi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumu önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuveyt'in İsrail zulmü karşısındaki tutumunun önemli olduğunu, bu duruşun Filistin davasına güç kattığını, Türkiye'nin başından beri kalıcı ateşkesin tesisi için çaba gösterdiğini belirtti.

Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacaklar

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. Tunç, açıklamasında "Hakim ve savcı yardımcılarımız, mesleğe kabul öncesinde Adalet Akademisi'nde 1 yıl eğitim alacak ve usta çırak ilişkisi içinde 2 yıl tecrübeli hakim ve savcılarımızın yanında görev yapacak" dedi.

TÜM HABERLER