© Müzakerat 2017 - 2021

TİKA, Macaristan’daki engelli okuluna ekipman desteğinde bulundu

BUDAPEŞTE (AA) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan'ın Veszprem kentinde faaliyet gösteren Kozmutza Flora Engelli Anaokulu, İlk ve Ortaokulu ve Yurduna ekipman sağladı.

TİKA Budapeşte Program Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, TİKA'nın, Kozmutza Flora Engelli Anaokulu, İlk ve Ortaokulu ve Yurduna, 36 yaş aralığındaki zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler için oyun parkı, özel eğitim için tasarlanmış eğitim modülünün kullanımına yönelik dizüstü bilgisayarlar ve öğrencilerin fizik tedavi uygulamaları için fizyoterapi ekipmanı temin ettiği belirtildi.

Açıklamada, Kozmutza Flora Engelli Anaokulu, İlk ve Ortaokulu ve Yurdunun, 325 yaş aralığında 49'u yatılı 144 orta ve ağır derecede zihinsel, fiziksel ve çoklu engelli öğrenci için 33'ü özel eğitim öğretmeninden oluşan 43 kişilik kadrosu ile eğitim, öğretim ve yatılı bakım hizmetleri sağladığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, ''Ücretsiz özel eğitim ve rehabilitasyon imkânına erişimin kısıtlı olduğu Macaristan’ın Budapeşte haricindeki bölgelerinde yaşayan dezavantajlı grupların desteklenerek eğitimde fırsat eşitliğinin tesis edilmesine katkıda bulunulması amaçlanan proje sonucunda kas sistemi rahatsızlıklarının tedavisine yardımcı gelişimsel fizyoterapiden faydalanılması, öğrencilerin sosyal becerilerinin geliştirilmesi ve eğitim uygulamalarının dijital araçlarla desteklenmesi hedefleniyor.'' ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

İsrail hapishanelerinde kadınlar işkence görüyor

İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın tutuklular çeşitli insan hakları kısıtlamalarının yanında çıplak aramaya tabi tutuluyor, tecavüzle tehdit ediliyor, zor ve acı verici durumlarda fotoğraflanıyor. Artan baskıların arasında uluslararası kadın kuruluşlarına, Filistinli tutuklu kadınlar için harekete geçme çağrısı yapılıyor.

Gazze kasabı ateşkesi engellemek için Refah'a saldırıyor

Hamas: Netanyahu ateşkes anlaşmasını engellemek için Refah'a saldırı başlattı... Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Usame el Hamdan, "İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Refah'a yönelik kara operasyonunun" İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ateşkes konusunda anlaşmaya varılmasını engelleme girişimi olduğunu söyledi.

Refah’a yapılan saldırılar tüm dünyayı etkileyecektir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Refah’a yapılacak bir harekat sadece bölgeyi değil, tüm dünyayı etkileyecektir. İsrail’in işgal ettiği Refah sınır kapısının Gazze kısmından derhal çekilmesi şarttır. Refah’ta ve sınır kapısında statükoya süratle geri dönülmelidir" dedi.

Terör devleti israil BM'nin binasını bombaladı

İsrail ordusu Gazze’nin orta kesimindeki BM binasını bombaladı... İsrail ordusunun, "Hamas'ın askeri komuta merkezi olarak kullandığı" iddiasıyla Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) binasını bombaladığı bildirildi.

TÜM HABERLER