© Müzakerat 2017 - 2021

Zagreb’de ”Hırvatistan ile Türkiye” başlıklı monografinin tanıtımı yapıldı

ZAGREB (AA) HırvatTürk Dostluk Derneğinin (HTUP) iki ülke ilişkilerini derlediği ve Hırvatça ile Türkçe hazırlanan "Hırvatistan ile Türkiye" başlıklı monografinin tanıtımı, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yapıldı.

Yunus Emre Enstitüsü'nde gerçekleşen tanıtım programında konuşan Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, 1994'te faaliyete başlayan derneğin iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacak önemli projelere imza attığını söyledi.

HTUP Başkanı Goran Beus Richembergh de monografinin 19942021 yıllarında yapılan çalışmaları kapsadığını belirterek, eserin 288 sayfa ve 800 fotoğraftan oluştuğunu anlattı.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fuat Korkmaz ise monografinin iki ülkenin kültür, sanat ve ekonomik ilişkilerine ışık tuttuğunu ifade ederek, monografinin iki dilde hazırlanmış olmasının da önemine vurgu yaptı.

Tanıtım programı kapsamında müzik dinletisine de yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Gazze'de can kaybı 34 bini geçti

Terör devleti srail'in 203 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 34 bin 356'ya çıktı... Terör devleti israil güçlerinin 203 gündür saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde can kaybı son 24 saatte 51 artarak 34 bin 356'ya yükseldi.

Gazze'deki toplu mezarların soruşturulacak mı?

Gazze'deki toplu mezarların soruşturulması için sahadaki tüm tarafların onayı lazım Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de bulunan toplu mezarların soruşturulması gerektiğini ancak bunun için sahadaki tüm tarafların onayının gerekli olduğunu bildirdi.

Gazze'de çok ağır insani kriz var

ABD'nin insan hakları raporu... ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki insan hakları ihlallerine yönelik bir rapor yayımladı. 2023 İnsan Hakları Raporu'nda, Gazze'deki durum için "ağır insani kriz" ifadesi kullanıldı. Raporun Yunanistan ile ilgili bölümünde de uzun bir ihlal listesi yer aldı. Yunanistan'ın göçmenlere yönelik ihlallerine dikkat çekildi.

Fransa, Hindistan ve Yunanistan Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyor

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fransa, Hindistan ve Yunanistan'ın, Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı silahlandırdığını belirterek, "Biz de oturup bekleyemeyiz. Bu tavrımızı Ermeni hükümetine ve bugün Ermenistan'a sahip çıkmaya çalışan taraflara açıkça ilettik. Kendimize yönelik ciddi tehdit görürsek ciddi önlemler almak zorunda kalacağız" dedi.

TÜM HABERLER