7li Masanın en güçlü ortağı HDP bölücü bildirgesini açıkladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
7li Masanın en güçlü ortağı HDP bölücü bildirgesini açıkladı
Suriye ve Irak’tan çıkacağız Öcalan’ı bırakacağız... 7li Masanın en güçlü ortağı HPD'nin ülkeyi her yönüyle parçalama bildirgesi açık açık törenle okundu

14 Mayıs’ta Kılıçdaroğlu’na destek verecek HDP’nin listesinden girecek Yeşil Sol Parti seçim beyannamesini açıkladı. Öcalan’ı serbest bırakmayı vadeden YSP’nin beyannamesinde, “Suriye ve Irak’a yönelik askeri operasyonlara son vereceğiz. Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan geri çekilmesini sağlayacağız” ifadesi yer aldı.

HDP ve seçime listelerinden gireceği Yeşil Sol Parti, seçim bildirgesini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın’ın açıkladığı beyannamede; Millet İttifakı ortak cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dönük kapalı destek mesajları yer aldı. Bildirgede, “Demokratik Anayasa” denilerek, Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde toplanan 6’lı Masa’nın güçlendirilmiş parlamenter sistem modeline selam gönderildi. Kılıçdaroğlu’nun “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’yı serbest bırakacağım” vaadi de “İnfaz rejimini adil ve eşit hale getireceğiz” ifadesiyle bildirgede kendine yer buldu.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK

“Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm siyasi tutsakların koşullu salıverilmeden yararlanmasını engelleyen hükümleri kaldıracağız” ve “Umut Hakkını yasal düzenleme haline getireceğiz” denilerek de isim verilmeden PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması vadedildi. Umut Hakkı, müebbet hapis cezası mahkûmunun bir gün salıverilmesine dair beklenti oluşturma hakkını ifade ediyor.

TERÖR OPERASYONLARI DURDURULACAK  SURİYE VE IRAK'TAN ÇIKILACAK

Bildirgede öne çıkan başlıklar şöyle:

* Türkiye’nin Kürt sorununu bahane ederek Suriye ve Irak’a yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonlara son vereceğiz. Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan geri çekilmesini sağlayacağız.

* İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçireceğiz. Erkek şiddetine karşı kadının meşru müdafaa hakkını yasal zemine kavuşturacağız. Toplumsal cinsiyet kaynaklı suçlarda “haksız tahrik indirimi” gibi cezasızlığa neden olan uygulamaları mevzuattan kaldıracağız.

LGBTİ’LİLERİN MECLİS’İ OLACAK

* Meclis’i kadınların, emekçilerin, halkların, gençlerin, LGBTİ+’ların, engellilerin, çocukların, kültürlerin, inançların ve tüm ezilenlerin meclisi yapacağız. Eş başkanlığı siyasetin bütün kademelerinde uygulayacağız.

* YÖK’ün kaldırdığı ‘Toplumsal Cinsiyet Tutum Belgesi’ni yeniden uygulamaya koyacağız.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Azerbaycan Filistin'de diplomatik temsilcilik açacakÖnceki Haber

Azerbaycan Filistin'de diplomatik temsil...

Diyarbakır annesi, terörden kurtardığı oğlunun düğününü yaptıSonraki Haber

Diyarbakır annesi, terörden kurtardığı o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!