AK Parti’den Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’den Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu

SAMSUN (AA) Samsun, Çankırı, Sinop, Amasya, Çorum, Kastamonu ve Tokat'ta AK Parti İl Başkanlıkları, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı ile eski bakan ve CHP'li Fikri Sağlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, Fikri Sağlar, Can Ataklı ve İlker Başbuğ hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" başlığını taşıyan 216'ncı maddesine istinaden Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Büyük Millet Meclisi'nin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu hatırlatan Aksu, "Temelinde milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetimiz, çok partili siyasi sistemle birlikte bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirmeye başlamıştır. Elbette en başından beri her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenler olmuştur. Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır. Hepsi de faşizmin en ilkel, en karanlık, en nobran söylemleri ve eylemleriyle millete, milletin değerlerine, tarihine, kültürüne saldıran köhne zihniyetin mensuplarıyla mücadele etmek, kendine bu ülkenin demokrat, yerli ve milli bireyi olarak gören herkesin en başta gelen sorumluluğudur." dedi.

Diğer partilileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki göstermeye davet eden Aksu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 81 vilayetindeki AK Parti teşkilatları olarak bu saldırıları demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taşıyıcısı siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak, suç duyurusunda bulunmak suretiyle milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz. Benzer her türlü girişime karşı da aynı kararlılıkla mücadele edeceğimizi de özellikle belirtmek istiyoruz."

Suç duyurusuna Aksu'nun yanı sıra AK Parti Samsun İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları başkanları ve ilçe başkanları da katıldı.

Çankırı

AK Parti Çankırı İl Başkanı Abdulkadir Çelik, Çankırı Adliyesine suç duyurusunun ardından basın açıklaması yaptı.

Çelik, milli irade düşmanlığının kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşılarına çıktığını söyledi.

Her dönemde milli iradenin üstünlüğünü hazmedemeyenlerin olduğunu vurgulayan Çelik, "Yakın tarihte 28 Şubat’tan 15 Temmuz’a kadar uzanan nice acı hatıraları hala hafızasında canlı olan milletimiz, faşist zihniyete karşı gösterdiği ilkeli ve güçlü duruş sayesinde, ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımının partimiz vasıtasıyla gerçekleştirilebilmesini sağlamıştır." diye konuştu.

Türkiye’nin kalkınma ve demokrasi yolculuğunda katettiği mesafedeki başarısını akıl, vicdan ve izan sahibi herkes tarafından takdirle teslim edildiğini dile getiren Çelik, "Türkiye’nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren bu kişi, CHP’nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilemiştir. Darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyet, ülkemiz için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikelidir." ifadesini kullandı.

Sinop

AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ , gazeteci Can Ataklı ve CHP'li Fikri Sağlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Giresun, parti binasında düzenlendiği basın toplantısında, parti olarak milli irade düşmanlığına karşı mücadelelerinin hukuk çerçevesinde devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Giresun, "Darbe gibi Türkiye'nin artık geride bıraktığı bir meseleyi yeniden gündeme getirme çabası içerinde olanları ibretle izliyoruz ancak bilinmelidir ki Cumhurbaşkanımız önderliğinde bu çürümüş zihniyete karşı mücadelemiz bizler var olduğu sürece devam edecektir." diye konuştu.

Giresun ve beraberindekiler, daha sonra Sinop Adliyesine giderek söz konusu 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çorum

AK Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İlker Başbuğ, Can Ataklı ve Fikri Sağlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve partililerle Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Başbuğ, Ataklı ve Sağlar'dan şikayetçi oldu.

Ahlatcı, adliye binası önünde gazetecilere, Türkiye'nin 81 ilinde parti teşkilatlarının suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Eski Türkiye'de kalan konuların yeniden gündeme getirildiğini belirten Ahlatcı, başörtüsü ve darbe söylemlerinin iyi niyetli olmadığını vurguladı.

Türkiye'nin demokrasi tarihinde siyasetin darbelerle kesintiye uğratıldığını aktaran Ahlatcı, "Bugün seçilmişlerin en kritik demokratik mücadele süreci devam ederken, bu tür söylemlerin ve yaklaşımların, kesinlikle iyi niyetli olmadığı, arkasında farklı ajandaların ve gayelerin bulunduğu tartışmaya mahal vermeyecek şekilde açıktır. Unutulmamalıdır ki terörle ve her türlü vesayet odağı ile mücadele demokrasiyi koruma mücadelesidir. Hak ve özgülük mücadelesinde ülkemizin elde ettiği kazanımlara, vesayetten darbeye, terör örgütlerinin saldırılarından uluslararası tuzaklara kadar nice badireleri göğüsleyerek sahip çıkan milletimizin, bu karanlık zihniyete de hak ettiği dersi, demokrasi ve hukuk sınırları içinde vereceğinden şüphe duymuyoruz." dedi.

Amasya

AK Parti Amasya İl Başkanlığı, İlker Başbuğ, Fikri Sağlar ve Can Ataklı hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Amasya Merkez İlçe Başkanı Galip Uzun, Amasya Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" başlığını taşıyan 21'inci maddesine istinaden, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

Uzun, şöyle konuştu:

"AK Parti olarak en büyük gururumuz ve mutluluğumuz, bu büyük atılımda milletimizin temsilcisi olarak mücadele safının en önünde yer alıyor olmaktır. Hak ve özgürlük mücadelesinde ülkemizin elde ettiği kazanımlara, vesayetten darbeye, terör örgütlerinin saldırılarından uluslararası tuzaklara kadar nice badireleri göğüsleyerek sahip çıkan milletimizin, bu karanlık zihniyete de hak ettiği dersi, demokrasi ve hukuk sınırları içinde vereceğinden şüphe duymuyoruz."

Kastamonu

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, suç duyurusunda bulunulmasının ardından adliye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin doğrudan milletin yürüttüğü ve onun temsilcisi olan Büyük Millet Meclisinin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu anlattı.

Temelinde milli iradenin üstünlüğü olan Cumhuriyetin çok partili siyasi sistemle birlikte bu vasfını siyasi alanda da tam manasıyla hayata geçirmeye başladığını belirten Ünlü, "AK Parti olarak en büyük gururumuz ve mutluluğumuz, bu büyük atılımda milletimizin temsilcisi olarak mücadele safının en önünde yer alıyor olmaktır." dedi.

Tokat

AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat, suç duyurusunda bulunulmasının ardından adliye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin artık geride bırakmış olması gereken, büyük acıların çekildiği ve bedellerin ödendiği bir meseleyi yeniden gündeme getiren kişinin CHP'nin demokrat yaldızı altındaki faşist yüzünü bir kez daha sergilediğini dile getirdi.

Gazeteci kimliğiyle yaptığı bir sosyal medya paylaşımında ise Can Ataklı'nın derin bir sefalete düştüğünü vurgulayan Polat, darbe ve felaket çığırtkanlığı yapan bu zihniyetin ülke için bizatihi bu tehditlerin kendisi kadar tehlikeli olduğunu kaydetti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boğaziçi Üniversitesi’nde atama protestosuÖnceki Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nde atama protesto...

Gıdaların raf ömrünü uzatan ”nanokil katkılı ambalaj” lisanslandıSonraki Haber

Gıdaların raf ömrünü uzatan ”nanokil kat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!