Alevi dedeler Bahçeli'yi ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alevi dedeler Bahçeli'yi ziyaret etti
MHP lideri Bahçeli'nin 'Alevi açılımı' karşılık buldu! Alevilerden Bahçeli'ye 'teşekkür' ziyareti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Alevi açılımı' alevi vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. MHP liderini, Elazığ mitingi öncesinde Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ve diğer ocakların dedeleri ziyaret etti. Alevi dedeler Bahçeli'yi Tunceli'ye davet etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin "Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir" sözleri yeni bir diyalog sürecini  beraberinde getirdi. Bahçeli, Elazığ mitingi öncesinde Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt ve 5 büyük alevi ocağının dedeleriyle bir araya geldi. Ziyarete öncülük eden Yurt, görüşmenin içeriğini TGRT Haber'e görüşmenin detaylarını aktardı. 

Alevi vatandaşların beklentileri doğrultusunda yeni uygulamalar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kuruldu. Ayrıca cemevlerinin elektrik ve su giderlerini devlet karşılayacak. Bu adımlar atılırken Bahçeli'den de dikkat çeken bir çıkış geldi. Bahçeli “Şayet alevi kardeşlerimiz cemevini ibadethane görüyorsa ki öyledir, bize düşen destekleyici bir tavır almaktır” demişti.  Bahçeli'nin açıklamaları alevi toplumunda da karşılık buldu. Alevi vatandaşların temsilcileri, Tunceli'den yola çıkıp Elazığ mitingi öncesinde, MHP liderini ziyaret etti. 

BAHÇELİ: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK 

Ziyarete öncülük eden Yurt, görüşmenin içeriğini TGRT Haber'e anlattı. Görüşmenin sıcak bir sohbet havası içerisinde geçtiğini söyleyen Yurt, “Kendilerine hediye olarak Zülfikar götürdük. Bu kılıcı odamdaki en güzel yerde muhafaza edeceğim dediler” diye konuştu. Yurt, cemevlerinin yasal statü kazanması noktasında Bahçeli’nin “Bu bir başlangıçtır ileride bu haklar genişleyecektir. Eksiklikler varsa giderilir. Partimin bütün kapıları dedelere, bizlere, alevi canlara açıktır” dediğini aktardı. Yurt, Tunceli’de de kendilerini ağırlamak istediklerini söyledi. 

Kaynak:İHA - İhlas Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Partiden AB ye KKTC tepkisi: Yok hükmündedirÖnceki Haber

AK Partiden AB ye KKTC tepkisi: Yok hükm...

Futbolun kalbi Katar’da atacak!Sonraki Haber

Futbolun kalbi Katar’da atacak!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!