Antalya’da yaşayan yabancı uyruklular Türkçe öğreniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antalya’da yaşayan yabancı uyruklular Türkçe öğreniyor
Kursa katılan İran uyruklu Pegah Jeddi: ”Türkçe öğrenmek çok zor değil. Dersler çok güzel geçiyor. Artık alışverişe çıktığımda ya da Türk arkadaşlarımla kolayca konuşabiliyorum”

ANTALYA (AA) Antalya'da yaşayan 475 yabancı uyruklu, belediyenin açtığı Türkçe dil kurslarına katılıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Sanat Eğitim Merkezi'ndeki (ATASEM) ücretsiz Türkçe kursları yabancılardan yoğun ilgi görüyor.

Kentteki yabancı uyruklular kendilerini daha iyi ifade edebilmek ve sosyal hayata uyum sağlamaları için Uncalı, Lara, Varsak, Kepez ve Atatürk kurs merkezlerindeki eğitimlere katılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İranlı Saeedeh Khaksar, 4 yıl önce Antalya'ya geldiğini, yaşadığı ülkenin dilini öğrenmek ve hayatını kolaylaştırmak için kursa katıldığını belirtti.

Geçen yıl A1 kursunu tamamladığını, bu sene A2'ye devam ettiğini anlatan Khaksar, "Çocuklarım Antalya'da okula gidiyor, Türk arkadaşlarım var, onun için ben de Türkçe öğrenmek istedim. Türkçe okuyup yazabiliyorum, kurstan da çok memnum." ifadelerini kullandı.

"Gazete okuyup televizyon izliyorum"

İran uyruklu Pegah Jeddi de iki çocuğunun Türkçe eğitim aldığını, bu yüzden kendisinin de Türkçe öğrenmek istediğini kaydetti.

Jeddi, "Türkçe öğrenmek çok zor değil. Dersler çok güzel geçiyor. Artık alışverişe çıktığımda ya da Türk arkadaşlarımla kolayca konuşabiliyorum." ifadelerini kullandı

Rus uyruklu Yulia Tarasora da alfabenin farklı olmasından dolayı Türkçe öğrenmekte zorlandığını ama çabalayınca başarılı olduğunu bildirdi.

Türkçe kursundaki ikinci yılı olduğunu vurgulayan Tarasora, Türkçe gazete okuyabildiğini, televizyon kanallarını izleyebildiğini kaydetti.

"Sosyal hayatlarına ciddi katkı sağlıyor"

Lara ATASEM Kurs Merkezi Sorumlusu Gül Yenigün, özellikle bu dönem yabancı uyrukluların Türkçe kursuna yoğun talepte bulunduğunu belirtti.

Toplam 475 kursiyerin Türkçe eğitim aldığına değinen Yenigün, "Derslere çok ilgililer ve sıkı takip ediyorlar. Türkçe öğrenmeleri topluma daha çabuk uyum sağlamalarını ve sosyal hayatlarına ciddi katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kurs eğitmeni Songül Kurşun, toplam 136 saatlik kursu tamamlayan kursiyerlerin sertifika almaya hak kazandığını vurgulayan Kurşun, şöyle devam etti:

"Sertifika alan kursiyerler isterlerse eğitimlerine A2 seviyesinde devam edebiliyor. Kursiyerler, temel Türkçe bilgisi, dil bilgisi gramerin yanı sıra günlük hayatta kullanılan deyimleri de öğrenerek insanlarla daha kolay iletişim kurabiliyor."​​​​​​​


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özbekistan’da ”Ali Şir Nevai ve Eserleri Paneli” düzenlendiÖnceki Haber

Özbekistan’da ”Ali Şir Nevai ve Eserleri...

Sivas’ta muhtarın düşürdüğü tabancayı yoldan geçen sürücü bulduSonraki Haber

Sivas’ta muhtarın düşürdüğü tabancayı yo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!