Asgari ücret net 8500TL oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asgari ücret net 8500TL oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asgari Maaşı açıkladı.

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2023 asgari maaşı 8500tl  olarak belirlendi. Geçen yıla oranla %54 lük bir artış yapılmış oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2023 yılında uygulanacak asgari ücreti kamuoyuna duyurdu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Uzlaşmanın sağlananamasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğana çevrildi. Dün akşam Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Görüşmede asgari ücrete ilişkin değerledirmeler yapıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"ÇALIŞAN VE İŞVEREN ORTAK RAKAMDA ANLAŞAMADI"

"İşçi ve işveren ortak bir rakamda anlaşmadı. İstihdamın zarar görmesine izin vermeyiz. Değerli işveren temsilcisi, kıymetli basın mensupları sizleri selamlıyorum. Çalışan ve işveren temsilcileri bir araya gelmişlerdir. Yapılan bir dizi toplantı sonunda, çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Her kesim kendi hassasiyetleri doğrultusunda bir tutum ortaya koyacaktır. Bize düşen en hakkaniyetli, sürdürülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır. "

2023 YILINDA UYGULANACAK ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

"Makul noktada uzlaşma için samimi gayret sarfettik. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ancak taraflardan herhangi biri katılmadığı için hem çalışanların alacakları en az maaşı hem de buna endeksli geliri belirleyen asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmiş yıllarda da hükümet olarak sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle de uyumludur. Bugün ülkemiz 34.7 milyonluk işgücüne karşılık, 31.6 milyonluk istihdamla tarihinin en yüksek çalışan rakamına ulaşmıştır. "

"TARİHİN EN YÜKSEK ÇALIŞAN RAKAMINA ULAŞTIK"

"Açıklayacağımız Asgari Ücret rakamı ülkemizin genel ekonomik ve sosyal görünümüyle uyumludur. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari fazla yoluyla büyüme gayretlerimizin en somut sonuçlarını çalışma hayatında aldık. 37.6 milyonluk istihdamla tarihin en yüksek çalışan rakamına ulaşılmıştır. Küresel krizin gelişmiş ülkeleri dahi ciddi süreçte sarstığında Türkiye'nin kalkınmasını artırarak sürdürmesi tüm dünyada ilgiyle takip edilmektedir. 85 milyon vatandaşımızın tamamının hayat kalitesini yükseltmek için kullanıyoruz.Geçtiğimiz haftalarda kamu görevlilerinin ek göstergeden sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar anlayışla çözüme kavuşturduk. Memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış oranlarını da bu şekilde tespit edeceğiz."

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk halteri 2022'de 104'ü altın 258 madalya kazandıÖnceki Haber

Türk halteri 2022'de 104'ü altın 258 mad...

Sayın Cumhurbaşkanı Bizi KıskanıyorSonraki Haber

Sayın Cumhurbaşkanı Bizi Kıskanıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!