ATİD ”Turizmin En’leri”ni ödüllendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ATİD ”Turizmin En’leri”ni ödüllendirdi
Anadolu Ajansı ”Yılın haber ajansı” ödülüne layık görüldü

ANKARA (AA) Anadolu Ajansı, yaptığı haberlerle turizm sektörüne sağladığı katkı dolayısıyla Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneğince (ATİD) "Yılın haber ajansı" ödülüne layık görüldü.

Turizm sektörünün önde gelen otel, restoran, acente, proje ve kişilerinin ödüllendirildiği "ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni", HiltonSA Otel'de yapıldı

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, turizmin sektörünün önemine dikkati çekti.

Tarihi, kültürel varlıkları, zengin mutfağı, edebiyatı, dinamik nüfusu, ulaşım ve konaklama alt yapısıyla, Ankara'nın turizmde de söz sahibi olmaya fazlasıyla layık olduğunu dile getiren Yavuz, ATİD'in bu alanda yürüttüğü çalışmaların son derece kıymetli olduğunu vurguladı.

Yavuz, krizlerle baş etme konusundaki tecrübeleriyle esnek bir yapıya sahip olan turizm sektörü sayesinde, pandemi sürecinin de dünyadaki diğer ülkelere oranla daha az hissedilerek atlatıldığını belirtti. Başkentin yatak kapasitesi, tesis sayısı, milli parkları, tabiat parkları, coğrafi işaretli ürünleri, tiyatro salonları, müzeleri, sanat galerileri ve somut olmayan kültür mirası unsurlarıyla kültür alanında da önemli bir varlık gösterdiğine dikkati çeken Yavuz, şöyle konuştu:

"Ankara'mız, Türkiye'nin kültür turizmi alanında da yükselen bir değeri, ülkemizin en önemli kültür destinasyonlarından birisi. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Başkent Kültür Yolu Festivali ile Ankara'mıza bir yıldız daha takıyoruz. Festivalimiz 28 Mayıs cumartesi günü başlıyor, Türkiye'nin her yerinden ziyaretçileri festivalimize bekliyoruz. ATİD üyelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, inşallah çok daha büyük bir festivali düzenlemek istiyoruz."

"Türkiye, dünyada en fazla turist ağırlayan 6'ncı ülke"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da bu tür etkinliklerin turizm sektörü için son derece anlamlı olduğunu kaydetti. ATİD'in, başkentin turizminin gelişmesi için çabalarını ve gayretlerini sürdürdüğüne işaret eden Alpaslan, desteklerinden dolayı derneğe teşekkür etti.

Alpaslan, turizmin Türkiye için son derece önemli bir sektör olduğunun altını çizerek, "Türkiye, turizmde dünyanın en etkili ülkelerinden bir tanesi, dünyada en fazla turist ağırlayan 6. ülke. 2028 yılında inşallah 100 milyon turist, 120 milyar dolarlık turizm gelirine ulaşmış olacağız, bu amaçla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkent Kültür Yolu Festivali'nin, Ankara'nın gelişmesi açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Alpaslan, iki hafta sürecek festivalde yüzlerce etkinliğin ve çok sayıda sanatçının yer alacağını aktardı.

"Başkent turizmde de öncü ve etkili olacak"

ATİD Başkanı Birol Akman da Ankara'nın turizmde layık olduğu yerde olmadığını ve ellerini taşın altına koyarak çalıştıklarını söyledi.

Başkentli turizmciler olarak, çalışarak Ankara turizmini geliştirebileceklerini, bunu yapacak güce sahip olduklarını vurgulayan Akman, şunları ifade etti:

"Ankara'ya uzun yıllardan sonra büyük bir festival geliyor. Başkent Kültür Yolu Festivali, kentimiz ve biz turizmciler için çok büyük önem taşımakta. Artık başkentimiz de turizm kenti olarak kabul edilmekte. Bu festival ileride Ankara'da yapılacak birçok büyük festivalin ilki olacak."

Akman, başkentin her konuda olduğu gibi turizmde de öncü ve etkili olacağına işaret ederek, bundan sonra çok daha fazla gelişeceğini dile getirdi.

AA'ya "Yılın haber ajansı" ödülü

Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Tuna ise başkent turizminin gelişmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Ankara'nın turizmde beklenen noktada olmadığını dile getiren Tuna, alt yapı, üst yapı, tanıtım ve eğitime yönelik yapılması gerekenler olduğunu anlattı.

Tuna, turizmin gelişiminin, sınırsız ihtiyaçları sınırlı kaynaklarla karşılamaya bağlı olduğuna ve bu nedenle de kaynak bulma konusunda ciddi bir çabaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, 25 farklı kategoride ödüller sahiplerine verildi. Törende Anadolu Ajansı (AA), yaptığı haberlerle turizm sektörüne sağladığı katkı dolayısıyla "Yılın haber ajansı" ödülüne layık görüldü. Ödülü, AA Ekonomi Haberleri Editörü Serhat Akkan aldı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hartum Eğitim Müşaviri Bozbaş: ”Sudan’da çok fazla insanın Türkiye’de okuma isteği var”Önceki Haber

Hartum Eğitim Müşaviri Bozbaş: ”Sudan’da...

Eskişehir’de 4 ilden 150 kişinin katılımıyla UMKE bölge tatbikatı yapılıyorSonraki Haber

Eskişehir’de 4 ilden 150 kişinin katılım...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!