Bir annenin koronavirüs zaferi: 35 günlük entübe mücadelesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir annenin koronavirüs zaferi: 35 günlük entübe mücadelesi
Diyarbakır'da yaşayan Nuray Çolak, hamileliğinin 31'inci haftasında koronavirüse yakalandı. Aşısız olan genç kadın 35 gün entübe halde yaşam mücadelesi verdi.

Hamile olan fen bilgisi öğretmeni Nuray Çolak, 10 Kasım’da rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Koronavirüs testi pozitif çıkan 7 aylık hamile Çolak, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklar Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Hamile olduğu için aşı yaptırmayan Çolak, sağlık durumu kötüye gidince kız bebeği, sezaryenle alındı. Asel Liya adı verilen ve bir süre küvözde kalan bebek, tedavisinin ardından ailesine teslim edildi.

“Beni tanısın diyerek başını kalbime koydum…”

Nuray Çolak, bebeğini göremeden Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Entübe edilen Çolak, 35 gün sonra hayata tutundu, yoğun bakım servisine alındı. Burada bir süre takip edilen Çolak, solunum ritminin normale dönmesiyle polikliniğe yatırıldı.

 

Nuray annenin zaferi: Koronavirüsü yendi bebeği annesiz kalmadı

 

Tedavisi süren Nuray öğretmen, hastane enfeksiyonu ve koronavirüs riski nedeniyle kısa süreli de olsa yaklaşık 2 ay sonra bebeğine sarılabildi. Hastanede bebeğinin fotoğraflarına bakarak gün sayan Nuray Çolak, gebelere aşı çağrısında bulunarak, “Bebeğime kavuştuğum an çok güzeldi. Kalp ritmimi dinlesin, beni tanısın diyerek başını kalbime koydum. Çok güzeldi. Bebeğime Asel Liya ismini verdik. İlk bebeğim" dedi.

Gebelere aşı çağrısı

Bebeğini kaybetme korkusuyla aşı olmadığını söyleyen Çolak, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

"Gebelik sürecinin bitmesini bekliyordum ama yakalandım. Hastalık sürecinin pek fazla hatırlamıyorum. Başta soğuk algınlığı sandım, ağzım kuruyordu, nefes alamıyordum. Daha sonra beni hastaneye getirdiler, tedavi sürecim başladı. Yaklaşık 1 ay entübe kaldım. O süreci hatırlamıyorum. Aşı kararını, doktorlar bana bırakmıştı. Gebeler, benim gibi düşünmesinler. Korkulacak hiçbir şey yok. Aşı olsunlar. Çünkü gebeler çok ağır atlatıyor. Aşıyla bunun önüne geçebiliriz. Hepsini aşı olmaya davet ediyorum."

Kaynak:DHA - Demirören Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya’da çiftçinin 250 bin lirası telefonla dolandırıldıÖnceki Haber

Konya’da çiftçinin 250 bin lirası telefo...

Adana’da silahlı saldırıda yaralanan kişi hastaneye kaldırıldıSonraki Haber

Adana’da silahlı saldırıda yaralanan kiş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!