Bir talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı
Sinan Oğan makam talebi iddialarına cevap: Olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Sinan Oğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'ndan makam talep ettiği iddialarına ilişkin konuşan Oğan, "Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da birkaç defa görüşme talebi oldu ben ikna olmadım. Sayın Yavaş'ın bir nezaket mesajı oldu ben de teşekkür ederim dedim kendisine. Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim. Ben ikna olmadım" ifadelerini kullandı.

28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı alan Sinan Oğan, CNN Türk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bu birisi editlemiş, yapanın eline sağlık. Sosyal medyada gördüm hoşuma gitti, paylaştım sadece bu. Hiç kimseye özel bir mesajım yok. Türkiye'deki bu linç kültürünü mutlaka tedavi ettirmemiz gerekiyor. Bu linç kültürünü çok tehlikeli buluyorum. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda mı? Biz oturduk, düşündük. Çoğunluk hayır biz HDP'nin olduğu yerde olamayız dedi. Sanki biz Ermenistan'ı desteklemişiz gibi acayip bir linç kültürü. Muharrem İnce'ye öyle şeyler yapıldı ki... Muharrem İnce sağlığından oldu ya. Ortaokula kadar indi. Ortaokuldaki çocuklar yazıyor. Ümit Özdağ'la biz dostuz yine. Farklı tercihlerde bulunmamamıza rağmen dostluğumuz devam ediyor. Bizi destekleyenler kavga ediyor.

Kılıçdaroğlu'ndan talebi oldu mu?

Mansur Yavaş çok değer verdiğim kıymetli bir dostumdur. Eğer Mansur Yavaş aday olsaydı ben aday olmayacağım demiştim. Eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa ben aday olacağım dedim. Sinan Oğan destekçileri HDP'nin bir pazarlık partisi olduğunu, temel hedeflerinin Suriye'ye dönük Türkiye'nin operasyonlarını durdurmak olduğunu biliyor. Biz siyasetin merkezine Türk milliyetçilerine oturtmalıyız demiştim. Kimileri ne derse desin biz bu hedeflerimize ulaştık. HDP'nin kıskaca alma planını defettik. Sayın Yavaş aday olmadı, Kılıçdaroğlu adaylığını diretti ve kabul ettirdi. Biz Kılıçdaroğlu'yla oturduğumuzda birçok şey konuşuldu. Sayın Davutoğlu'yla da bir görüşme yaptık. Kılıçdaroğlu'nun daha sonra da birkaç defa görüşme talebi oldu ben ikna olmadım. Sayın Yavaş'ın bir nezaket mesajı oldu ben de teşekkür ederim dedim kendisine. Benim Kılıçdaroğlu'ndan talebim olsaydı Kılıçdaroğlu hepsini yapmaya hazırdı. Makam, mevki talep etmedim. Ben ikna olmadım.

Ümit Özdağ ile fotoğrafın hikayesi

(Ümit Özdağ'la fotoğrafı) Bu tespih sürekli elimde benim. Planlanmış bir kurgu değildi, tesbihin özelliği yok. Biz Özdağ'la beraber en başından beri tüm ihtimalleri konuşuyorduk. Bugün de konuşuyoruz. İhtiyaç olursa görüşürüz. İki medeni insanız, iki medeni siyasetçiyiz. Yıllara dayanan bir dostluğumuz var. Biz bunu yaparken sosyal medyanın başına oturanlar kraldan çok kralcı. Küfürleşen, hakaretleşen... Bu günler geçecek. Yapmayın ya...

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Irkçı söylemlere takılmıyoruz önemli olan Kılıçdaroğlu’nun verdiği sözlerÖnceki Haber

Irkçı söylemlere takılmıyoruz önemli ola...

Türkiye'yi bir orkestra şefi gibi yönetiyorSonraki Haber

Türkiye'yi bir orkestra şefi gibi yöneti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!