Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapılandırma Kanunu olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapılandırma Kanunu olacak
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vergi dairesine ödenmesi gereken hangi tür borç olursa olsun yapılandırılacağını belirterek, adli ve idari para cezalarını da kapsama aldıklarını söyledi. Nebati, yapılandırma borçlarının 4 yıla yayılan aylık taksitler halinde ödenebileceğini aktardı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Dün Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjdelerden en büyüğü "bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapılandırma Kanunu" konusundaki müjdesidir. Halkımızın ve ekonomimizin gereksinimlerini ve gelen talepleri dikkate alarak, kamuya olan yükümlülüklerin hafifletilmesi ve uzun vadeli taksitler şeklinde ödenebilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği çalışmaları hazırladık. İnşallah en kısa sürede Meclisimizin bu konuda gündemi, bu önerdiğimiz taleplerin yasalaşmasını hızlı bir şekilde gerçekleştirecektir.

Kanun hem Yapılandırma hükümlerini hem de vergi mevzuatında çeşitli yeniliklerin olduğu hükümleri kapsayacaktır.

Yapılandırmaya ilişkin hükümlerle, Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Büyükşehir Belediyeleri ve Belediyeler ile il özel idareleri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları’na ödenmesi gereken kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler yapıyoruz.                                                                     

Teklifle ortaya konacak vergi ve prim borçları başta olmak üzere, çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna süresinde ödenememiş borçların cezaları kaldırılarak ödenmesini hazırlıyoruz. Şunu da belirtmem gerekir ki, bugüne kadar diğer yapılandırma yasalarında kapsama alınmayan adli para cezaları dahil olmak üzere idari para cezalarını da yapılandırma kapsamına alıyoruz.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP'nin isteği ile Anayasa Mahkemesinin davayı sulandırması doğru değilÖnceki Haber

HDP'nin isteği ile Anayasa Mahkemesinin...

Elazığ'da, 2020'deki depremin izleri devletin imkanlarıyla silindiSonraki Haber

Elazığ'da, 2020'deki depremin izleri dev...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!