Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde 5 milyon meyve fidanını toprakla buluşturacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bursa Büyükşehir Belediyesi, 3 yıl içinde 5 milyon meyve fidanını toprakla buluşturacak

BURSA (AA) Bursa Büyükşehir Belediyesi 2023 yılı sonuna kadar katma değeri yüksek 5 milyon meyve fidanını toprakla buluşturmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesinin Tarım A.Ş aracılığıyla yapacağı "5 Milyon Fidan Projesi ve Online Çiftçi Destek Sistemi", düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Kongre Kültür Merkezinde düzenlenen programda kenti özellikle "üzümsü" meyveler konusunda lider konuma getirmek amacıyla başlattıkları "Kaliteli ahududu yetiştiriciliği" ve "Yaban mersini yetiştiriciliği" projeleriyle çiftçilerin yüzünü güldürdüklerini söyledi.

Aktaş, bugüne kadar 650 bin fidanı üreticiyle buluşturduklarını belirterek, bu yıl itibarıyla yaban mersini ve ahududu yetiştiriciliği projelerine ek olarak aronya, böğürtlen, gojiberry, çilek ve lavanta yetiştiriciliği projelerini de uygulamaya koyacaklarını vurguladı.

Bu kapsamda üreticiye her yıl 1,5 milyon fide ve fidan desteği vereceklerini anlatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Böylece 2023 sonu itibarıyla 750 futbol sahası büyüklüğünde alanda 5 milyonu aşkın fide ve fidan kentimizin tarımına kazandırılmış olacak. Her yıl artarak devam edecek üretimle 2023 yılı itibarıyla sadece direkt ürün bazlı gelirlerle şehrimizin ve ülkemizin, tarımgıda ekonomisine yıllık 250 milyon liralık katkı koyuyoruz.

Fidanların verimli ömürlerinde ekonomimize 10 milyar liralık katkı sağlıyoruz. Desteklerimizle oluşacak üretim alanlarının dolaylı gelir ve iş imkanları da göz önünde bulundurulduğunda tarım, gıda sanayi, işleme, ambalaj, gübre, yakıt, sarf malzemeleri, istihdam, tarım teknolojileri ve diğer ilgili sektörlerde, ilk 10 yılda yaklaşık 5 milyar, verimli ömürde ise yaklaşık 30 milyarlık bir ekonomik döngü ortaya çıkacağını öngörüyoruz"

Toplantıya katılan Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı da BTB olarak hayal ettikleri bir projenin gerçekleştirilecek olması dolayısıyla Başkan Aktaş'a teşekkür etti.

Bursa'nın katma değerli ürün üreten bir şehir olduğunun altını çizen Matlı, "Sunumda hiç arpa veya buğdaydan bahsedilmedi. Tarımın en katma değerli ürünlerden bahsedildi. Hamisi olduğumuz bir Tarım Meslek Lisesi var. 400 dönümlük bir arazi var. Burada eğitim gören çocuklarımız da bu işe entegre edilirse borsa meclisi de bana 1 milyon lira harcama yetkisi verecektir. Ticaret Borsası olarak 1 milyonluk katkıyla daha çok üreten ve daha çok ihracat yapan şehir haline geleceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıda AK Parti Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, Tarım ve Orman İl Müdürü Hamit Aygül, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yalova’da çatıda başlayan ve binayı saran yangın itfaiye ekiplerince söndürüldüÖnceki Haber

Yalova’da çatıda başlayan ve binayı sara...

Zonguldak’ta heyelan nedeniyle sahil yolunda ulaşımda aksaklık yaşanıyorSonraki Haber

Zonguldak’ta heyelan nedeniyle sahil yol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!