Çocuklara camiyi sevdiren imamın yöntemi örnek oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çocuklara camiyi sevdiren imamın yöntemi örnek oldu
İmam Şahin Turan, yatsı namazının ardından camide ağırladığı öğrencilere gönüllü cemaatle birlikte kitap okuma alışkanlığı edindiriyor. Öte yandan bu yöntemle çocukların camiyi sevmesini sağlıyor.

Cemaatin azarladığı çocuklar, çeşitli yöntemlerle camiye gitme alışkanlığı ediniyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Hacı Ramazan Acar Cami imamı Şahin Turan, bu kapsamda farklı bir yönteme başvurdu.

Çocukları kapıda karşılayan Turan, burada gönüllü cemaatteki öğretmenlerle birlikte hem Kur'an-ıı Kerim dersi veriyor hem de okul ödevlerini yaptırıyor.

Kitap okuma saati düzenleniyor

Yatsı namazının ardından camiye akın eden çocuklar, aynı zamanda kitap okuma alışkanlığı edinmek adına son yarım saat de kitap okuma etkinliğine katılıyor.

Öte yandan cemaatle namaz kılma, ezan, tespihat, kitap okuma ve davranışlar üzerinden yapılan çeşitli etkinlikler ile ödüller de alıyor.

İHA'nın aktarımına göre; imam Şahin Turan, uyguladığı yöntemle öğrencileri ödüllendirdiklerini ve amaçlarının ilim ile bilimin beraber yapılabildiğini belirtti.

 

"Sınava hazırlanan öğrencilerimizle ayrı ilgileniyoruz"

Okul eğitimini yanında Kur’an-ı Kerim eğitimini de bir arada verdiklerini aktaran Turan, “Çoğunlukla çevrede bulunan 5 okuldan gelen öğrencilerimiz var. Akşam namazından önce camiye gelen öğrencilerimizi karşılıyoruz. Akşam namazını çocuklarla cemaatle kıldıktan sonra öğrencilerimize Elifba ve Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyoruz. Akşam ile yatsı arası bu derslerimizi öğrencilerle işliyoruz. Son 1 saatte ise öğrencilerimizin okulda aldıkları ödevi burada cemaate gelen gönüllü öğretmenler ile beraber yardımcı oluyoruz. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz de var, onlarla ayrı ilgileniyoruz. Son yarım saat de öğrencilerimize kitap okumalarına teşvik ve Türkçeyi daha iyi konuşmaları için kitap okuma etkinliği yapıyoruz.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gayrimenkulleri satsak bile borç kapanmıyorÖnceki Haber

Gayrimenkulleri satsak bile borç kapanmı...

Kemal Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatte kiminle görüştü?Sonraki Haber

Kemal Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatte kiminl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!