Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde liderlerle ayaküstü sohbet etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nde liderlerle ayaküstü sohbet etti

Son dakika haberi: Endonezya’da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi başladı. Bu yıl çok sayıda ilkin yaşandığı kritik zirvede İtalya’nın yeni başbakanı Meloni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez görüştü. Erdoğan ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bali’de G20 Liderler Zirvesi’ndeki temaslarına başladı. Erdoğan resmi törenle karşılanırken  Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo Cumhurbaşkanı  Erdoğanile hatıra fotoğrafı çektirdi. Çok sayıda liderin katıldığı G20 Liderler Zirvesi’nde ayrıca birçok ilke de sahne oluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in katılım sağlamadığı kritik görüşmede Rusya’yı Sergey Lavrov’un başkanlığındaki heyet temsil ediyor. Biden ise Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ilk kez görüşecek.

VELİAHT PRENS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bali'deki G20 Liderler Zirvesi kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile görüştü. Zirvenin yapıldığı Apurva Kempinski'de iki lider, basına kapalı, bir araya geldi. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

MELONİ İLE İLK TEMAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni başbakan seçilen Giorgia Meloni ile ilk kez zirvede bir araya geldi. İki lider burada bir süre ayaküstü sohbet etti.

İTALYA’NIN İLK KADIN BAŞBAKANI

İtalya'da 25 Eylül'de yapılan erken genel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, yeni hükümeti kurma görevini Giorgia Meloni'ye vermişti. Meloni böylece İtalya'nın ilk kadın başbakanı olarak atanmış oldu.
AYAKÜSTÜ KRİTİK SOHBETLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ayaküstü liderler ile sohbet etti. Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile sohbet etti.

Kaynak:İHA - İhlas Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futbolun kalbi Katar’da atacak!Önceki Haber

Futbolun kalbi Katar’da atacak!

Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı yapan teröristin olay yerine geliş görüntülerine ulaşıldıSonraki Haber

Beyoğlu'ndaki bombalı saldırıyı yapan te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!