DEİK, ”15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliği” fotoğraf sergisini yeni merkezinde açtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DEİK, ”15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliği” fotoğraf sergisini yeni merkezinde açtı
DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı: ”Darbe girişiminden hemen sonra bizimle dayanışma gösteren ülkeler, aramızdaki güveni sağlamlaştırmıştır. Böylece, aramızdaki güçlendirilmiş güven ilişkisi, ülkelerimiz arasında daha fazla ekonomik iş birliğine kapı aralayacak” ”15 Temmuz darbe girişiminin birçok ülkeye kendi ülkelerindeki tehdidi fark edebilmeleri için tecrübe kazandırdığına inanıyoruz”

İSTANBUL (AA) Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı, "Darbe girişiminden hemen sonra bizimle dayanışma gösteren ülkeler, aramızdaki güveni sağlamlaştırmıştır. Böylece, aramızdaki güçlendirilmiş güven ilişkisi, ülkelerimiz arasında daha fazla ekonomik iş birliğine kapı aralayacak." dedi.

DEİK, darbe girişiminin 6’ncı yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında "15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliği" fotoğraf sergisini yeni genel merkezinde açtı.

Serginin açılışına, Türkiye’de görev yapan yabancı ülke diplomatik ve konsüler misyon temsilcileri ile DEİK iş konseylerinin temsilcileri katıldı.

Sergi, DEİK'in yeni merkezinde 28 Haziran20 Temmuz arasında DEİK üyeleri tarafından ziyaret edilebilecek.

Sergide, 15 Temmuz 2016’da başta İstanbul ve Ankara olmak üzere, farklı illerin meydanlarından fotoğraflar, DEİK’in geçmiş dönemde düzenlediği etkinlik fotoğrafları ve Maarif Vakfı’na devredilen FETÖ iltisaklı okullardan fotoğrafları kapsayan bir seçki yer alıyor.

Serginin açılışında konuşan DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kolbaşı, söz konusu organizasyonun, 15 Temmuz’u anlamada ve ikili ekonomik ilişkilerde güven konseptinin önemini vurgulamada önemli olduğunu söyledi.

15 Temmuz’da Türkiye ile dayanışma içinde olan ülkeleri unutmayacaklarını söyleyen Kolbaşı, "DEİK, Türk özel sektörün bir temsilcisi olarak, Türkiye’ye dost olan ülkeler ile ekonomik ilişkileri geliştirmekten asla geri durmayacak. Bu sebeple, sergiye ‘Güvene Dayalı İş Birliği’ adını verdik. Şunu da vurgulamam gerekir ki darbe girişiminden hemen sonra bizimle dayanışma gösteren ülkeler, aramızdaki güveni sağlamlaştırmıştır. Böylece, aramızdaki güçlendirilmiş güven ilişkisi, ülkelerimiz arasında daha fazla ekonomik iş birliğine kapı aralayacak." diye konuştu.

Kolbaşı, 15 Temmuz darbe girişimi yıl dönümlerinde anma etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "DEİK, 15 Temmuz gecesinde ne olduğunu, bu darbe girişiminin Türk özel sektörü için ne anlama geldiğini anlatmak için şu ana kadar 100 ülkeye gitti. 2 yıl önce diplomatik temsilcilerimiz ile bir araya geldik ve 15 Temmuz’da ülkemizde neler olduğunu daha iyi anlamaları için belgesel film gösterimi organize ettik. 15 Temmuz darbe girişiminin birçok ülkeye kendi ülkelerindeki tehdidi fark edebilmeleri için tecrübe kazandırdığına inanıyoruz. FETÖ, dinler arası diyalog, demokrasi, yardımlaşma, hayırseverlik ve eğitim gibi evrensel değerlerin arkasına saklanıyor. Bu değerler, onları görünmez kılan maskeleriydi." ifadelerini kullandı.

Ekonomik aktivite, ticaret ve yatırımın, karşılıklı güvene dayandığını söyleyen Murat Kolbaş, "Güvenilir iş ortakları olarak zor zamanlarda iş birliğimizin, ticaretimizin ve yatırımlarımızın artmasını sağlayacak karşılıklı anlayış temel amacımızdır. Sizleri bu inancımız ile birlikte resepsiyona davet ettik." şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya Selçuklu ve Karatay Belediyeleri, Srebrenitsa anneleri için huzurevi yaptırdıÖnceki Haber

Konya Selçuklu ve Karatay Belediyeleri,...

DEİK, ”15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliği” fotoğraf sergisini yeni merkezinde açtıSonraki Haber

DEİK, ”15 Temmuz Güvene Dayalı İş Birliğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!