Dengeler bozulmaya başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dengeler bozulmaya başladı
Bakan Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: Denge bozulmaya başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç ile ortak basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'ın provokatif tavrını sert bir dille eleştiren Çavuşoğlu, "Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde denge bozulmaya başladı. ABD’nin bir denge politikası vardı. Kıbrıs’ta Türk kesimi ve Rum kesimi arasındaki denge de bozulmaya başladı. ABD gibi bir müttefikin bu dengeleri gözetmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bosna-Hersek Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç ile bir araya geldi Gerçekleştirilen görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Balkanlar’daki rolüne ilişkin, “Türkiye’nin Balkanlar ile kurduğu bağ çok güçlü, tarihi bağlarımız var. Bugün her ne kadar bazı Batı ülkeleri Türkiye’yi Balkanlarda rakip olarak görmeye çalışsa da aslında biz kimseyi rakip olarak görmüyoruz, Batı Balkanların da Bosna Hersek’in her kesimin desteğine ihtiyacı var. Bizim için Balkanların istikrarı son derece önemlidir. Biz bunu sadece bir temenni olarak söylemiyoruz. Balkanların barış, huzur ve ekonomik kalkınması için somut adımlar atıyoruz. Her alanda desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
“Yönetimle her düzeyde anlaşmalar sağlandı”

Bakan Çavuşoğlu, ABD ziyaretine ilişkin, F-16’larda sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili ise şunları söyledi: “Çarşamba günü sayın Antony Blinken ile Stratejik Mekanizma Toplantısının bakanlar düzeyinde 2’nci toplantısını gerçekleştireceğiz. Çarşamba günü gündemimizde belirlediğimiz konuları değerlendireceğiz Bunlardan biri de F-16. Bunun dışında ikili düzeyde, bölgesel düzeyde değerlendireceğimiz konular var. F-16’da askeri müzakereler tamamlandı. ABD Savunma Bakanlığı, dışişleri bakanlığına gönderdi. Yönetim, dışişleri bakanlığı aracılığı ile gayri resmi şekilde kongreye bildirimde bulundu. Her iki kanatta da Dış İlişkiler Komisyonu başkanları ve en tecrübeli üye. Buradan itiraz gelmezse süreç tamamlanıyor, resmi bildirim oluyor. 1-2 itiraz var, özellikle bir senatör sürekli itirazını gündeme getiriyor, biz sorunsuz şekilde geçmesini arzu ederiz. Yönetimle her düzeyde anlaşmalar sağlandı. Yönetimin bunun sadece Türkiye için değil NATO için de önemli olduğunu vurgulaması önemlidir. İrade yönetimde. Yönetim işleyiş sürecinde kararlı durursa herhangi bir sorun yaşanmaz. Biz şartlı veya elimizi kolumuzu bağlayan şekilde bir ülkeden ürün almak istemeyiz."

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Şimşek: Sözcü Gazetesine İtibar etmeyinÖnceki Haber

Mehmet Şimşek: Sözcü Gazetesine İtibar e...

MİT, Borsa İstanbul için rapor hazırladı mı?Sonraki Haber

MİT, Borsa İstanbul için rapor hazırladı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!