Doğu Anadolu Gözlemevi dünyada önemli bir gözlemsel boşluğu dolduracak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Anadolu Gözlemevi dünyada önemli bir gözlemsel boşluğu dolduracak

ERZURUM (AA) Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Doğu Anadolu Gözlemevinin (DAG) dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek, hatta bir adım öne geçmek için büyük önem taşıdığını söyledi.

Kacır, beraberinde TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, YÖK üyesi Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Çoştu ile Erzurum Atatürk Üniversitesini ziyaret etti.

Heyet, ardından Türkiye'nin 2023 Vizyon Projeleri arasında yer alan ve Milli Uzay Programı'nın önemli hedeflerinden DAG'da incelemelerde bulundu.

Kacır, burada yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak Türkiye'nin bilimsel ve teknolojik çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Bu kapsamda Atatürk Üniversitesine gerekli destekte bulunduklarını ifade eden Kacır, şunları kaydetti:

"Devletimiz gerek mali ve idari gerekse ekipekipman ve altyapısal desteği projenin başladığı yıldan itibaren kesintisiz bir şekilde vermeye devam ediyor. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek, hatta bir adım öne geçmek için Doğu Anadolu Gözlemevi büyük önem taşıyor. Doğu Anadolu Gözlemevi, ülkemizin hem bilimsel çalışmalarına hem de savunma gücüne önemli katkı sağlayacak ve dünyadaki önemli bir gözlemsel boşluğu dolduracak. Bu vesileyle, birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalara devam ederek en kısa zamanda ilk ışığı alacağız."

Rektör Çomaklı ise DAG ve OPAL ARGE altyapılarının tamamlanması ve hızlanması için hem idari, mali, bilimsel ve teknik süreçlerin başarıyla yürütüldüğünü bildirdi.

DAG'da çalışmaların sona yaklaştığını anlatan Çomaklı, "DAG’ın gerek sahip olduğu özellikler ve teknolojilerle gerek getirdiği yenilikler ve farklılıklarla gerekse de bulunduğu konumu itibariyle sadece uzay bilimlerinde değil, uzay teknolojilerinde ve atmosfer bilimlerinde de büyük atılımlar yapılmasına fırsat sağlayacağına inanıyorum. DAG ayrıca, uzay bilimleri ile birlikte farklı disiplinlerle yürütülen projeler kapsamında çalışan ve aynı zamanda akademik kariyer yaparak uzmanlaşan yetişmiş insan gücüne de katkı sağlayacak." diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa’da araziye bırakılan kimyasal maddenin alev alması sonucu çıkan yangın söndürüldüÖnceki Haber

Bursa’da araziye bırakılan kimyasal madd...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Kırşehir’de konuştuSonraki Haber

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!