Elazığ'da, 2020'deki depremin izleri devletin imkanlarıyla silindi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Elazığ'da, 2020'deki depremin izleri devletin imkanlarıyla silindi
Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin üzerinden geçen 3 yılda, vatandaşların ihtiyacını karşılamak için yapılan modern konutlarla adeta yeni bir kent inşa edildi.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, Elazığ'da 37 ve Malatya'da 4 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlıklar ve valilik koordinasyonunda tüm paydaş kurumlar devletin yardım elini depremzedelere uzattı.

Göçük altında kalan 45 kişi kurtarıldı

Türkiye'nin birçok ilinden bölgeye sevk edilen yüzlerce arama kurtarma ekibinin çalışması sonucu göçük altında kalan 45 kişi kurtarıldı, depremzedelere yardım etmek amacıyla başta devletin ilgili kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşan 7 bini aşkın personel görevlendirildi.

Kentte yaraların sarılması için bütün olanaklarını seferber eden devlet, vatandaşlara çadır, battaniye, giyim, kira ve taşınma yardımı, konteyner, eşya, küçükbaş ve büyükbaş hayvan, hayvanlar için yem, hayvan barınak çadırları gibi birçok kalemde yardım ulaştırdı.

24 bin 963 konuttan 21 bin 140'ı tamamlandı

Binlerce konutun ağır hasar gördüğü kentte, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından afet, kentsel dönüşüm ve sosyal konut kapsamında yapımı planlanan 24 bin 963 konuttan 21 bin 140'ı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi.

27 okul tamamlanarak hizmete açıldı. 58 okul yapım işi onaylandı, ihale süreçlerine başlandı.

53 yeni cami ibadete açıldı

821 milyon lirayı aşkın ayni ve nakdi yardım yapıldı

 "Elazığ'da çok büyük bir hamle çok kısa sürede hayata geçirildi"

"Afet sonrası arama, kurtarma ve ilk yardım faaliyetleri büyük bir başarıyla icra edildi. Bu başarıda şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Elazığ ile birebir yakından ilgilenmesi ve bakanlarımızın doğrudan mahallinde meseleleri sevk ve idare etmelerinin büyük bir payı oldu. Bu noktada özellikle Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza bütün Elazığlı hemşerilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Barınma meselelerinin çözümünde de süratle inisiyatif alınmış, çok kısa sürede çadır kentler ve bunun müteakibinde geçici barınma merkezleri inşa edildi. Tabii esas olan yıkılan ya da ağır hasar alan konutların yıkılması ve bunların tekrar inşası faaliyetiydi."

 

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapılandırma Kanunu olacakÖnceki Haber

Bugüne kadar yapılmış en kapsamlı Yapıla...

İnternetten aldığı motor yağı sahte çıktı, aracında 50 bin TL'lik zarar oluştuSonraki Haber

İnternetten aldığı motor yağı sahte çıkt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!