ElHalil’deki Haremi İbrahim Camisi’nde Mevlid Kandili idrak edildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ElHalil’deki Haremi İbrahim Camisi’nde Mevlid Kandili idrak edildi

ELHALİL (AA) İşgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Haremi İbrahim Camisi'nde binlerce kişi İsrail'in sıkı önlemleri altında Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilen Mevlit Kandili dolayısıyla bir araya geldi.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri İdaresi tarafından düzenlenen programda, vaazlar verildi, dualar edildi ve ilahiler okundu.

Ayrıca izci grupları, kentin merkezindeki İbn Rüşd Meydanı'ndan başlayarak, Eski Şehir bölgesindeki çarşılardan camiye kadar yürüyüş yaptı.

ElHalil’in Eski Şehir bölgesi Mevlit Kandili dolayısıyla balonlar, bayraklar ve ışıklarla süslendi.

Haremi İbrahim Camisi Müdürü Hıfzı Ebu Senine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin tamamen Mevlit Kandilini kutlayanlar için açıldığını söyledi.

Ebu Senine, "işgal makamlarının her zamanki gibi, ziyaretçilerin kimliklerinin incelenmesi gibi kısıtlamaları sıkılaştırarak Filistin halkını rahatsız ettiğini" belirtti.

Müslümanlara göre Haremi İbrahim Camisi, Mekke'deki Mescidi Haram, Medine'deki Mescidi Nebevi ve Kudüs'teki Mescidi Aksa'dan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

Caminin altında yer alan Hazreti İbrahim ve eşi Hazreti Sare'nin kabirlerinin yanı sıra Hazreti İshak, Hazreti Yakup, Hazreti Yusuf ve eşlerinin mezarlarının bulunduğuna inanılan mağara, İsrail tarafından "Ata Babalar (Machpelah)" olarak isimlendiriliyor. Haremi İbrahim, bu nedenle sık sık fanatik Yahudilerin baskınlarına uğruyor.

Hazreti İshak ve eşinin bulunduğu kabirler, Müslümanlara ayrılan kısımda kalırken diğerleri ise Yahudilere ayrılan ve sinagoga çevrilen bölümlerde bırakılmış durumda.

Haremi İbrahim Camisi, Baruch Goldstein adlı fanatik bir Yahudi'nin 25 Şubat 1994'te 29 Müslümanı öldürdüğü katliamın ardından kapatılmış ve yeniden açıldığında çoğu Yahudilere tahsis edilecek şekilde ikiye bölünmüştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD, Ukrayna’ya savunma kapasitesini geliştirmesi için desteğini sürdürecekÖnceki Haber

ABD, Ukrayna’ya savunma kapasitesini gel...

Muş 112 Acil Çağrı Merkezi, 8 ayda 330 kez gereksiz arandıSonraki Haber

Muş 112 Acil Çağrı Merkezi, 8 ayda 330 k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!