Fethin Sembolü Ayasofya'nın Zincirleri Kırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fethin Sembolü Ayasofya'nın Zincirleri Kırıldı
Danıştay, Ayasofya’yı müzeye dönüştüren 1934 tarihli kararı iptal ettiAyasofya’yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptali talebiyle 2016 yılında açılan davayı karara bağlayan Danıştay, oy birliğiyle “Ayasofya camidir” dedi.

Hilal’in haça karşı üstünlüğünün ezeli ve ebedi sembolü olan Ayasofya’nın kapısına 86 yıl önce asılan prangalar, Danıştay 10. Dairesi’nin kararıyla kırıldı. Başta Türkiye olmak üzere bütün bir İslam coğrafyasını sevince boğan Ayasofya kararı, küffarın kalbine ise korku saldı. Milletimizin hasretle beklediği tarihi kararı Akit’e değerlendiren siyasiler ve hukukçular okuyucularımıza özel açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Allah razı olsun

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan: “Milletimizin vicdanında Ayasofya her zaman camiydi ve şimdi 86 yıl sonra Ayasofya aslına döndürüldü. Ayasofya Fethin sembolü olduğu kadar, İslam’ın da mührüdür. Orası sadece bir cami değildir. Siyasi bağımsızlığımızın sembolü ve İslam’ın mührüdür. Bu kararla Ayasofya üzerindeki zincirler kırılmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığı üzerindeki bir gölgeyi daha kaldıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da Allah razı olsun.”

Milli Beka Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Avukat Hasan İlter: “Ayasofya hem İstanbul’un fethinin hem de bağımsızlığımızın sembolüydü. Ayasofya’nın zincirleri kırıldı. Bunun hukuk eliyle olması da sevindirici. Ülkemiz için bir mihenk ve sıçrama taşı olacaktır bu süreç. Kızıl Elmaya, Nizam-ı Alem’e kadar yürüyüşümüz devam edecek.”

Yeniden dirilişin adımı

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Ali Kurt: “İstanbul’un fethinin ve Peygamber Efendimizin müjdesinin sembolü olan bir yerin tekrar cami olması İslam dünyası için de güçlü bir mesajdır. Yeniden dirilişin en güçlü adımıdır. Ecdadımıza olan gecikmiş borcumuzu ödediğimiz gibi Fatih Sultan Mehmed Han’ın bedduasından da kurtulduk.”

Memur-Sen Konfederasyonu: “Bu karar, milletin 86 yıldır kanayan yarasının kapanmasına dair hukuki zemindir. Bir çağı kapatan fethin ve o fethe komutanlık yapan Fatih’in emanetinin gereği yerine getirilmiş, tarihi nitelikteki bu kararla Ayasofya’nın müze yapılmasıyla başlayan esaret dönemi sone ermiştir. Karar, bizleri ziyadesiyle memnun etmiş tarihi bir karardır.”

Bahçeli: Memnunuz

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Ayasofya Camii’nin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur. Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisi karşılık bulmuş, Ayasofya’nın kapıları hamd olsun ardına kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşması sağlanmıştır. İrade milletin, karar hukukundur. MHP, Danıştay 10. Dairesi’nin kararından ziyadesiyle memnun, mesut ve mutmaindir.”

 

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak:Yeni Akit


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Osmanlı Devleti Ayasofya ile yeniden vücud buluyorÖnceki Haber

Osmanlı Devleti Ayasofya ile yeniden vüc...

Gazeteci ve Aktivistlerden Erdoğan'a Övgü YağdıSonraki Haber

Gazeteci ve Aktivistlerden Erdoğan'a Övg...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!