Fırat Çakıroğlu cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet cezası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fırat Çakıroğlu cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet cezası

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili açılan davada yeni karar. Yargılanan ikinci sanık Cihat Babatonguz ‘Kasten öldürmeye yardım' ve 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapse çarptırıldı. Sanık Babatonguz’un tutuklanmasına karar verildi.

Ege Üniversitesi'nde 2015 yılının şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H Yurtsever (Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' olduğu belirtilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu hayatını kaybetti.

Olayla ilgili açılan davada Nurullah Semo, 'Kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'Terör örgütü üyeliği' suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nce bozularak Semo'ya bu kez 'Terör örgütü üyeliği suçu yerine 'Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak' suçundan ceza verildi. Semo'ya yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrildi.
 

KATİLİ CESARETLENDİRMİŞ

İfade ve deliller ışığında Çakıroğlu'nun avukatları, olay sırasında Cihat Babatonguz'un da Nurullah Semo'nun yanında olduğu gerekçesiyle mahkemeye müracaatta bulundu. Avukatların talebini haklı bulan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Babatonguz hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın ardından Babatonguz hakkında 'kasten öldürme' suçundan iddianame hazırlandı. İddianamede, Babatonguz'un olay sırasında kavganın yaşandığı Ege Kafe'nin mutfak bölümünde olduğu belirtildi. Mutfağa önce giren Nurullah Semo'nun dolapların arasına saklandığı, Cihan Babatonguz'un ise kenara yaslanıp dikilmeye başladığı, bu sırada arkadan gelen kalabalık grup içerisinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun da yer aldığı iddianamede kaydedildi.

Kaynak:AA - Anadolu Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Macaristan veto edecekÖnceki Haber

Macaristan veto edecek

Piyasada 7 bin lira ama İBB 46 bin liraya alıyorSonraki Haber

Piyasada 7 bin lira ama İBB 46 bin liray...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!