Hadsiz Erol Yargı Önünde Mutlaka Hesap Vermelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hadsiz Erol Yargı Önünde Mutlaka Hesap Vermelidir
İmam Hatiplilere 'tecavüzcü, tacizci' diyen Erol Mütercimler haddini aştı...Çıktığı televizyon programında Sayın Cumhurbaşkanımızın da İmam Hatipli olduğuna aldırış etmeden tüm İmam Hatiplilere 'tecavüzcü, tacizci' diyen Erol Mütercimler bu hadsizliğinin hesabını en kısa sürede vermelidir.

Erol Mütercimler, çıktığı televizyon programında İmam-Hatip camiasına yönelik kışkırtıcı ve hakaret içeren tabirler kullanarak gündeme geldi.

EROL MÜTERCİMLER NE DEDİ?

Tarikatların durumunun tartışıldığı programda konuşan Mütercimler, imam hatip okulları için şoke eden ifadeler kullandı.

Erol Mütercimler'in imam hatiplerle ilgili ifadelerinde şu sözler yer aldı:

“İmam hatipten mezun olmuş olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor. Bakın cinsi sapık, sahtekar, ahlaksız..."

Hiçbir şahıs ayırımı yapmadan başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere binlerde devlet, siyaset, eğitimci, iş adamı ve toplumun her kesiminden insan yetiştiren bu kurumlarda okuyan herkese saldıran bu alçakta tutumu şiddetle kınıyoruz.  Belli kesimleri yada kurumları hedef gösteren iftirada bulunan  her kimse mutlaka yargı önünde hesabını verecektir.

 

"Erol Mütercimler'den derhal özür dilemesini istiyoruz"

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Kamber Çal, AA muhabirine, Erol Mütercimler'in imam hatiplilerin tamamını ifade eden bir tarzla, "imam hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar" gibi tahkir edici bir ifade kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Erol Mütercimler'den özür beklediklerini vurgulayan Çal, şöyle konuştu:

"Erol Mütercimler'den derhal özür dilemesini istiyoruz. Çünkü imam hatipliler Türkiye'ye değer yetiştiren, Türkiye'nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullar. Bunlar çok önemli. Sanki imam hatipler bu ülkede yer altında örgütlenmiş yapılar gibi bir yaklaşım tarzı ortaya konulması çok çirkin.

Ayrıca, 1 milyon 400 bini bulan öğrencisiyle, o yavrularımızı da bu manada çok çirkin bir şekilde etkiliyor. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkiliyor. Bu adamın televizyonlara çıkıp da alçakça imam hatiplileri tahkir eden yaklaşımlarını şiddetle kınıyoruz. Bu konuda elimizden ne gelirse yapacağız, her türlü tepkiyi ortaya koyacağız."

Mütercimler'in televizyon programında hiç alakası olmayan konuyu imam hatiplilere getirdiğini aktaran Çal, şunları kaydetti:

"Hiç alakası olmayan bir konuyu imam hatiplilere getirerek tamamen düşmanca, kin kusan ve kabul etmeyen bir yaklaşım tarzıyla bu açıklamayı yapıyor. Yani toplumu kategorize eden bir yaklaşım tarzı var. Bizim bu toplumda birlikte yaşama kültürünü geliştirmeye namzet bir anlayışımız var. Biz her tür anlayışı başımızın tacı yapıyoruz. Herkes dilediği gibi yaşasın, dilediği şeye inansın, herkes dilediği şekilde hayatını sürdürsün istiyoruz ama bu adam eğitimde yüzde 13 olan imam hatiplileri kabullenemeyecek kadar düşman ve kindar bir yaklaşım tarzıyla hareket ediyor."

 

Haliç Üniversitesi bu haddi aşan söylemleri dolayısı ile Erol Mütercimler' in görevine son verdi. 

 

RTÜK: Erol Mütercimler'in ifadelerini yayımlayan TV hakkında inceleme başlatıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Erol Mütercimler'in imam hatiplilerle ilgili ifadelerini yayımlayan televizyon kanalı hakkında inceleme başlattı. 

RTÜK'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Bir televizyon kanalında Erol Mütercimler'in imam hatip camiasına yönelik tahkir edici ifadeleri nedeniyle inceleme başlatılmıştır." bilgisi paylaşıldı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ticaret Bakanı Pekcan, Azerbaycan Meclis Başkanı Gafarova ile görüştü:Önceki Haber

Ticaret Bakanı Pekcan, Azerbaycan Meclis...

Sömürü çarkına kim çomak sokuyorsa, adı diktatörSonraki Haber

Sömürü çarkına kim çomak sokuyorsa, adı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!