Hurda malzemeden benzinli araç yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hurda malzemeden benzinli araç yaptı

HAKKARİ (AA) Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl evinin bahçesine kızının görmeyi çok istediği Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un kardan maketini yapan inşaat ustası Mehmet Şerif Karahan, şimdi de hurda malzemelerden yararlanarak benzinle çalışan araç yaptı.

Yeni Mahalle'de yaşayan Karahan, 1,5 yıl önce kendi aracını yapmaya karar vererek, sanayiden hurda malzemeler satın almaya başladı.

Atölyeye dönüştürdüğü arkadaşının garajında çalışmaya başlayan Karahan, 20 litre benzinle 150 kilometre giden aracı tamamladı.

Karahan, "Bayrak1" adını vererek Türk bayrağı, Atatürk resmi ve imzası ile süsledeği araçla Esendere kara yolunda deneme sürüşü yaptı.

"Araç 25 beygir gücünde"

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir araçta bulunan vites, korna, sinyal lambaları, araç koltukları, motor gibi tüm malzemeleri kullandığını söyledi.

Aracını lüks otomobil markalarının modellerine benzetmeye çalıştığını anlatan Karahan, şöyle konuştu:

"İki kişilik olan aracın ileri ve geri vitesleri var. Ağırlığı 700 kilogram. 60 kilometre hız yapabiliyor. 600 cc ve 25 beygir gücünde. Bu aracı 1,5 yıldır yapmaya çalışıyordum. İnşaatlarda kazandığım parayı bu araca harcadım. İmkanlarım kısıtlı olmasına rağmen yılmadım. Arkadaşım da bana yardımcı oldu. Teknofest'e yetiştirmeyi amaçlıyordum ancak yetiştiremedim. İmkanım olursa 600 beygir gücünde olumsuz hava koşullarında yol alabilen, hidrojen gazı ya da benzinle çalışan araçlar yapabilirim."

Daha önce de kardan heykeller yapmıştı

Mehmet Şerif Karahan, daha önce evinin bahçesinde, Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı ile 15 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğine savaş uçağının kardan maketini yapmıştı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı da yerli helikopter "Gökbey"in maketini Karahan'a göndermişti.

Karahan, geçen yıl da kızı Hira'nın hayalini gerçekleştirmek için Anıtkabir ve Aslanlı Yol'un kardan maketini yapmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akar, Pakistan’a ihraç edilen MİLGEM korvetinin inşa çalışmalarını incelediÖnceki Haber

Akar, Pakistan’a ihraç edilen MİLGEM kor...

Eski İran Petrol Bakanı ve cumhurbaşkanı adayı Kasımi: ”İran’ın en önemli sorunu ekonomidir”Sonraki Haber

Eski İran Petrol Bakanı ve cumhurbaşkanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!