İsrail polisinden Kudüs’teki Mevlit Kandili kutlamalarına müdahale

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail polisinden Kudüs’teki Mevlit Kandili kutlamalarına müdahale
Mescidi Aksa’nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinde kortej oluşturan izcilere müdahalede bulunan İsrail polisi 3 genci gözaltına aldı

KUDÜS (AA) İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Mevlit Kandili münasebetiyle düzenlenen etkinlik kapsamında yürüyüş yapan izciler, Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı'na ulaştıkları sırada İsrail polisinin müdahalesine maruz kaldı.

Filistinli Müslümanlar, Mevlit Kandili vesilesiyle Doğu Kudüs'ün en işlek caddelerini kortejle trafiğe kapatarak, içinde Mescidi Aksa'nın da bulunduğu Eski Şehir bölgesinin çevresinde yürüyüş düzenledi.

Onlarca Filistinli izci tarafından kurulan bando takımları, öğle namazı sonrası işgal altındaki Doğu Kudüs'ün ana arterlerinden Zehra Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

İsrail polisi, Zehra, Selahaddin ve Kanuni Sultan Süleyman caddeleri boyunca ellerinde taşıdıkları sancaklarla düzenledikleri yürüyüşün ardından Eski Şehir'in ana girişlerinden Şam Kapısı'na ulaşan bando ekibine ve Filistinli gençlere müdahale etti.

İzcilerden oluşan bando ekiplerinin bir kısmı Meclis (Nazır) Kapısı'ndan geçerek Mescidi Aksa'nın avlusuna ulaşırken, bir kısmı da polisin müdahalesi nedeniyle dışarıda kaldı.

İsrail polisinin şu ana kadar en az 3 Filistinli genci gözaltına aldığı olaylar durulurken, bölgede gerginlik devam ediyor.

Öte yandan Haremi Şerif'e giren izciler, Kubbetu's Sahra'nın etrafında bir müddet dolaştıktan sonra Mescidi Aksa'nın avlusunda tur attı.

Yoğun ilgi

Hicri Takvim’e göre Rebiu'l Evvel ayının 12'sine denk gelen Hazreti Muhammed'in doğum gününü kutlamak için düzenlenen etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi.

Sokaklarda bando ekibinin geçişini izleyen Filistinliler, yürüyüşe alkışlarla destek verdi ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutsal mabede akın eden Filistinli çocuklar da bando takımlarını takip ederek güneşli havada oyun oynamanın keyfini çıkardı. Yüzlerce Filistinli çocuğun oyun oynadığı Haremi Şerif'in avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinlik, Mescidi Aksa'da okunan ikindi ezanı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultan Sazlığı Mili Parkı’nda saz horozu ilk kez görüntülendiÖnceki Haber

Sultan Sazlığı Mili Parkı’nda saz horozu...

TDV’den üniversite öğrencilerine çorba ikramıSonraki Haber

TDV’den üniversite öğrencilerine çorba i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!