İşte Türkiye'nin yeni nesil silahı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşte Türkiye'nin yeni nesil silahı
Türkiye'nin savunma sanayiinde önde gelen markalarından biri olan ROKETSAN, ALKA yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi'ni geliştirdi. ALKA ile vurulması güç drone ve insansız hava araçları tek bir kurşun dahi atılmadan imha edilebiliyor.

Konvansiyonel roket, füze ve mühimmat alanında teknolojinin sınırlarını zorlayan ROKETSAN, yenilikçi silah sistemlerine yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Şirket yeni nesil tehditleri yenilikçi silah sistemleriyle engelleme ihtiyacı üzerine bu sefer de ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi'ni geliştirdi. Kısa adı YESS olan sistem elektromanyetik enerjiyi ve lazer enerjisini belirli bir alana yönlendiriyor. Bu da terör saldırılarında sıkça kullanılan patlayıcı yüklü hava araçları ile el yapımı patlayıcılara karşı güvenlik güçlerinin elini güçlendiriyor. 

Üç kademeli savunma yeteneği

ALKA, sahip olduğu elektromanyetik karıştırma sistemi, lazer tahrip sistemi ve elektromanyetik tahrip sistemi sayesinde, kullanıcıya üç kademeli bir savunma yeteneği kazandırıyor.

Uzaktan imha

Elektromanyetik enerjiyi ve lazer enerjisini belirli bir alana yönlendirebilen ALKA, elektromanyetik karıştırma yeteneği ile tek veya sürü halindeki droneları etkisiz hale getirirken, lazer tahrip yeteneğiyle de droneların ve el yapımı patlayıcıların güvenli mesafeden imha edilmesine imkan sağlıyor. 

Maliyeti çok düşük

ALKA, yönlendirilmiş enerjiyi hedef üzerinde yüksek hassasiyetle yoğunlaştırdığından, hedefi istenen noktasından da vurabiliyor ve bu sayede, harici hasar oluşmasının da önüne geçiliyor. Işık hızında reaksiyon gösteren ve gece ve gündüz şartlarında kullanılabilen sistemin atım başı maliyeti ise klasik mühimmatlara göre çok daha düşük kalıyor.

4 kilometreye kadar karıştırma yapabilen sistem, 500 metreye kadar havada ve karadaki hedefleri imha edebiliyor.

Mobil ve sabit olarak kullanılıyor

ALKA, kullanıcı ihtiyaçlarına göre mobil veya sabit olarak da kullanılabiliyor. Mobil sistem, intikal halindeki veya sahada konuşlu birliklerin savunması ile meskun mahal operasyonlarında kullanılıyor. Sabit sistem ise gemi, karargah, üs-liman, kalekol ve benzeri kritik tesislerin nokta hava savunması için ideal bir çözüm olarak değerlendiriliyor.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaş’ta 3 kişiyi bıçakla yaraladığı gerekçesiyle yakalanan şüpheli adliyeye sevk edildiÖnceki Haber

Beşiktaş’ta 3 kişiyi bıçakla yaraladığı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Türkiyeİran demir yolu taşımacılığında hedef, 1 milyon ton yükSonraki Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Türkiyeİ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!