Kamuya binlerce personel alınacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamuya binlerce personel alınacak
Beş milyon civarında personel istihdam eden kamu, iş kapısı olmaya devam ediyor. Aralarında vergi müfettiş yardımcısı, uzay teknolojileri uzman yardımcısı, çalışma uzman yardımcısı, çarşı ve mahalle bekçisi ile şoförün de olduğu kadrolar için 2 bin 200 kişilik personel alım ilanı yayımlandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı 350 vergi müfettiş yardımcısı alacak. Adaylar giriş sınavına, 6-17 Şubat 2023 arasında Hazine ve Maliye Bakanlığının (https://www.hmb.gov.tr) internet sitesindeki sınav başvuru formunu doldurarak başvurabilecek.

Yaklaşık 3 milyonu memur, 590 bini sözleşmeli personel, 1 milyon 231 bini işçi ve 180 bini diğer statülerde (yargı mensubu-öğretim elemanı-kamu bankaları) olmak üzere toplam 5 milyon civarında personel istihdam eden kamu, iş kapısı olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı, 50 milli eğitim uzman yardımcısı alımı için ilana çıktı. Şartları taşıyan adayların başvuruları, 6-10 Şubat 2023 arasında Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu üzerinden elektronik ortamda alınacak.

İçişleri Bakanlığı, 300 il planlama uzman yardımcısı alacak. Başvurular, 30 Ocak-3 Şubat 2023 arasında Bakanlığın (www.icisleri.gov.tr) internet sitesindeki link aracılığıyla e-Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabilecek.

Bakanlık ayrıca, 1250 çarşı ve mahalle bekçisi alımı için de ilana çıktı. Adaylar, 18 Ocak-3 Şubat arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvuruda bulunabilecek.

Türkiye Uzay Ajansı, 10 uzay teknolojileri uzman yardımcısı alacak. Şartları taşıyan adaylar başvurularını, 23 Ocak-6 Şubat arasında e-Devlet üzerinden Türkiye Uzay Ajansı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden elektronik ortamda yapabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 25 çalışma uzman yardımcısı alınacak. Adaylar başvurularını, 3 Şubat 2023'e kadar e-Devlet üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde belirtilen takvimde aktif hale gelecek iş başvuru ekranını kullanarak yapabilecek.

Sermaye Piyasası Kuruluna 18 memur, 10 koruma ve güvenlik memuru, 6 şoför, 1 tekniker, 5 teknisyen ile 2 aşçı ve 15 hizmetli olmak üzere toplam 57 memur alınacak. Adaylar başvurularını, 23 Ocak-6 Şubat 2023 arasında e-Devlet üzerinde Sermaye Piyasası Kurulu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı üzerinden yapabilecek.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, aralarında büro personeli, destek personeli, hemşire ve güvenlik görevlisinin de olduğu 100 kişi için ilana çıktı. Adaylar başvurularını, 27 Ocak-10 Şubat 2023 arasında Üniversitenin Personel Daire Başkanlığına şahsen yapabilecek.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, aralarında hemşire, sağlık teknikeri, laborant, büro personeli ve güvenlik görevlisinin de olduğu 117 personel alacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lale Orta MHK'nın ilk kadın başkanı olduÖnceki Haber

Lale Orta MHK'nın ilk kadın başkanı oldu

Tam Bin 246 gündür evlatlarını bekliyorlarSonraki Haber

Tam Bin 246 gündür evlatlarını bekliyorl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!