Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ”yardımcı kaynak” açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ”yardımcı kaynak” açıklaması
”Öğrenciler, artık sadece eğitim öğretim yılı başladığı zaman ders kitaplarını masalarında bulmayacaklar, aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da inşallah masalarında bulacaklar”

ÇANKIRI (AA) Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yardımcı kaynaklara ilişkin "Öğrenciler, artık sadece eğitim öğretim yılı başladığı zaman ders kitaplarını masalarında bulmayacaklar, aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da inşallah masalarında bulacaklar." dedi.

Bakan Özer, İl Değerlendirme Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Çankırı'da Valiliği ziyaret etti.

Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen tarafından karşılanan Bakan Özer, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak sahada olmaya, sahanın dertlerini dinlemeye ve eğitimle ilgili problemleri çözmeye büyük gayret sarf ettiklerini söyleyen Bakan Özer, pazar günü Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı yapılacağına işaret ederek, "Bu dönem öğrencilerimizin LGS'ye hazırlanmalarıyla ilgili çok kapsamlı destek verdik. Sadece örnek sorular değil, yardımcı kaynaklarla ilgili de her ay açıklanan yardımcı kaynaklarda LGS öğrencilerimize özellikle çok daha geniş kapsamlı destek vermeye çalıştık." dedi.

20222023 eğitim öğretim yılında yardımcı kaynaklarla ilgili yeni bir açılım yaptıklarına dikkati çeken Özer, "Öğrenciler, artık sadece eğitim öğretim yılı başladığı zaman ders kitaplarını masalarında bulmayacaklar, aynı zamanda tüm yardımcı kaynakları da inşallah masalarında bulacaklar. Böylece eğitim camiası içerisinde yıllardan beri tartışılan yardımcı kaynak konusunu da tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerimizin, öğrencilerimizin yanında yer almaya, onların sorunlarını teker teker çözmeye ve çok daha iyi ortamlarda yetişmeleri ve ülkemizin geleceğinin inşasında yer almaları için çaba sarf ediyoruz." diye konuştu.

Pazar günü sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Özer, "Kovid19 salgınından sonra ilk defa öğrencilerimiz maskesiz bir şekilde sınava girecekler. İnşallah bu defa maskesiz olduğu için çok daha rahat bir şekilde sınav sürecini geçirecekler. İnşallah diledikleri gibi sınavları geçer ve istedikleri okul türlerine yerleşmiş olurlar. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskişehir’de anaokulu öğrencileri Dünya Bisiklet Günü’nde pedal çevirdiÖnceki Haber

Eskişehir’de anaokulu öğrencileri Dünya...

Denizli’de 2 yıl önce bulunan kaya resimleri araştırılıyorSonraki Haber

Denizli’de 2 yıl önce bulunan kaya resim...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!