Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Çatalca’da ”Telafide Ben de Varım” etkinliğine katıldı:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Çatalca’da ”Telafide Ben de Varım” etkinliğine katıldı:
”Türkiye’de yaklaşık 8 milyon öğrenci, 22 bin okulumuzda. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer bakanlıklarımızın mekanları, atölyeleri, kütüphaneleri, müzeleri dahil olmak üzere her yerde faaliyetlerimiz var ve çok hızlanarak devam ediyor, katılım artıyor. Yaklaşık olarak 300 bin civarında öğretmenimiz de katılıyor buna” ”Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgından bağımsız olarak da bu faaliyetlerin devamı noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz”

İSTANBUL (AA) Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de yaklaşık 8 milyon öğrencinin, 22 bin okulda bulunduğunu belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer bakanlıklarımızın mekanları, atölyeleri, kütüphaneleri, müzeleri dahil olmak üzere her yerde faaliyetlerimiz var ve çok hızlanarak devam ediyor, katılım artıyor. 300 bin civarında öğretmenimiz de katılıyor." dedi.

Selçuk, Çatalca'da Çalık İlkokulu ile Ortaokulu'nda "Telafide Ben de Varım" etkinliğine katıldı.

Bowling, mini golf oynayan ve çocuklarla su savaşı yapan Selçuk, okul bahçesine "Ziya Öğretmen Ağacı" adı verilen zeytin ağacını dikti.

Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Telafide Ben de Varım" programının tüm Türkiye'de devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaklaşık 8 milyon öğrenci, 22 bin okulumuzda. Bunun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve diğer bakanlıklarımızın mekanları, atölyeleri, kütüphaneleri, müzeleri dahil olmak üzere her yerde faaliyetlerimiz var ve çok hızlanarak devam ediyor, katılım artıyor. 300 bin civarında öğretmenimiz de katılıyor buna. Öğretmenlerimiz hem öğretmen olarak katılıyor hem de kendileri de 'Telafide Ben de Varım' etkinliklerini yapıyorlar. Halk oyunları oynuyorlar, enstrüman çalışması yapıyorlar, paintball oynuyorlar, kendi aralarında eğleniyorlar, doğa yürüyüşü yapıyorlar."

Çocukların, etkinliklerin birçoğuna kendisinin de katılmasını istediğini dile getiren Selçuk, "Katıldım, hatta ilkokul birinci sınıf öğrencileriyle su savaşı yaptık. Çok da adil olmadı çünkü hepsi aynı anda bana su sıktı. Gerçekten eğlenceli bir süreç devam ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Selçuk, "Bu etkinlikler geleneksel hale gelebilir mi?" sorusuna, "Yaz okulu diye tabir ettiğimiz çalışmalar aslında toplumun her kesiminin ihtiyacı olan çalışmalar. Bazı velilerimiz elbette kendi çocukları için bu tür planlamalar yapıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgından bağımsız olarak da bu faaliyetlerin devamı noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı şekilde devam edeceğiz." karşılığını verdi.

Bakan Selçuk, velileri de etkinliklere davet etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ’ın mor renkli lavanta tarlasında foto safari düzenlendiÖnceki Haber

Tekirdağ’ın mor renkli lavanta tarlasınd...

Bangladeş’te fabrikada çıkan yangında 49 kişi hayatını kaybettiSonraki Haber

Bangladeş’te fabrikada çıkan yangında 49...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!