Milli silahlar ihracat yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli silahlar ihracat yolunda

Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ tarafından üretilen milli silahlar, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra müttefik ülkelerin de beklentilerine yönelik adımlar atıyor. İhraç edilen milli silahlar için özel sektörü de yanlarına alarak birçok proje başlatan MKE AŞ, yeni yılda anlaşma yaptığı ülkelere yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

"Yapılmayanı yapmaya devam ediyoruz"

Akdere, bu kapsamda 76 milimetre Deniz Topu, kalifikasyon süreci yürütülen Yakın Hava Savunma Sistemi gibi ürünlerin ortaya çıktığını belirterek, "Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan, Bakan'ımız Hulusi Akar'dan aldığımız talimat gereği yapılmayanı yapmaya devam ediyoruz." dedi.

Müttfetik ülkelerle sözleşme imzalandı

Özel sektörü de yanlarına alarak birçok proje başlattıklarını dile getiren Akdere, 2022 yılında taşınabilir obüs Boran teslimatlarını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Akdere, şöyle konuştu:

"Kullanıcımızın isteklerine yüzde 100 uyan bir ürünü, Savunma Sanayii Başkanlığı'mızın projesi kapsamında envantere kattık. Seri üretim için de siparişlerimizi aldık ama sadece Türkiye'de değil, dost ve müttefik ülkelerden de şu anda 2 ülkeyle sözleşme imzalamış durumdayız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız 'İhracatta Makina Kimya'dan patlama bekliyorum.' demişti. Bunu hayata geçirebilmek için hızlı şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Önemli bir kalem, 9,19, 5,56, 7,62 milimetre fişekler var. Fişek satalım ama dost ve müttefiklerimiz kendi fişekleri, kendileri üretsin istedik. Mühimmat fabrikası kurulumu için 9 ülkeyle sözleşme imzalamış bulunmaktayız, 4 ülkeyle de ocak ayı içinde sözleşmeleri imza aşamasına getirmiş olacağız. Bazılarının inşaatını kendileri yapıyor, bazılarında inşaat dahil anahtar teslimi mühimmat fabrikası kuruyoruz."

Kaynak:Dünya Gazetesi


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 98,82 arttıÖnceki Haber

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzd...

2023, Türkiye Yüzyılının önsözü olacaktırSonraki Haber

2023, Türkiye Yüzyılının önsözü olacaktı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!