MUSIAD Sydney Avustralya'da ki Felaketlere Kayıtsız Kalmadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MUSIAD Sydney Avustralya'da ki Felaketlere Kayıtsız Kalmadı
MUSIAD Sydney Başkanı Hasan Gencer, Avustralya'da yaşanan orman yangınlarının ardından bölgede çalışan görevli ve gönüllülere maddi manevi destek olduklarını açıkladı.

Malumunuz Avustralya’da yangınlar büyük hasarlara yol açtı ve aylardır sürüyor. Zaman zaman MUSIAD Sydney olarak itfaiyecilere yardımlarda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz nede olsa biz burada yaşıyoruz. Bu ülkeye de sorumluluklarımız var ayrıca MÜSİAD’ın misyonunun bu uç bölgelerde ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Burada hem toplumumuzun birliği için çalışıyor ve sesini yerelde güçlü bir şekilde gösteriyoruz hem de vatanımız Türkiye’mizin de bir fahri elçiliğini yapıp Türklerin ne kadar yardım sever olduğunu gösteriyoruz. Bu yalnızca MÜSİAD’ın sosyal boyutu tabi ki.

Bu çerçevede geçen hafta NSW Eyaletinde yangın bölgesi Port Macquarı’yı ziyaret ettik. Orada da itfaiyecileri ziyaret edip maddi manevi destek olduğumuz çok memnun oldular.

Fakat bazen unuttuğumuz yangınların verdiği zararlardan maddi ve insani boyutundan farklı olarak hayvanları unutuyoruz,  bilhassa buraya has hayvanları. Mesela en çok zarar gören KOALA’lar kaçamıyorlar içgüdüleriyle ağacın en tepesine çıkıyorlar eğer yangın çabuk geçerse ufak yanıklarla kurtulabiliyorlar ama son yangınlar ne yazık ki binlercesini öldürdü.

MUSIAD Sydney olarak bu konuya dikkat çekmek için NSW eyaletine bakan Port Macquarie “koala hastanesini” ziyaret ettik. Hastane Veteriner Başhekimi Sue Ashton bizlere hastaneyi gezdirip yaptıkları çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

“Koala Hastanesi” hepimizin bildiği normal hastane gibi çalışıyorlar.  Tek fark var hastalar koala’lar…  Yanıkla gelenler var araba çarpmasıyla gelenler var hepsini bakıyorlar. 150 tane gönüllü öz veriyle çalışıyor bu hastanede.  

Az önce de bahsettiğim gibi koala’lar Avustralya’ya öz bir hayvan türü.  Rabbimiz onları burası için yaratmış. Bu hayvanın rızkını da burada yaratmış…  Bilmiyordum ama Başkan Ashton burada 900 değişik cins “Ekülptus ağacı” olduğunu ama Koala’ların bu ağaçların sadece 60 cinsini yiyebildiği bilgisini paylaştı bizimle.  Her sabah gönüllüler ormana gidip bu Ekülptus ağacının 60 cinsinden küçük parçalar kesip getiriyorlar koala’ları beslemek için.

Orda bulunan tedavi gören KOALA lardan MÜSİAD adına 5 tane sahiplendik isimlerini ve resimlerin paylaşıyorum sizlerle.  Tedavileri bittikten sonra ormana tekrar salıverilecekler. Bu koala’lar artık hepimizin

 

Hasan Gencer
MUSIAD Sydney  Başkanı

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğuda kardan kapanan 258 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyorÖnceki Haber

Doğuda kardan kapanan 258 yerleşim birim...

Antalyada bir kişi ayrıldığı eşi ile yardım isteyen 12 yaşındaki kızını silahla öldürdüSonraki Haber

Antalyada bir kişi ayrıldığı eşi ile yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!