Potada Büyük BritanyaTürkiye maçına doğru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Potada Büyük BritanyaTürkiye maçına doğru
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu: ”Heyecanlı bir yaz bizi bekliyor. 3 Temmuz’da Büyük Britanya maçı, ağustostaki eleme maçları ile eylülde başlayacak ve ülke olarak en heyecan duyacağımız Avrupa Şampiyonası’nın hazırlıklarına başladık” ”Gerek NBA gerek ING Basketbol Süper Ligi gerekse Avrupa’da ülkemizi temsil eden oyuncuların milli takıma sahip çıkmaları bizi mutlu ve gururlu hissettirmiştir”

İSTANBUL (AA) Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı adına heyecanlı bir yaz yaşayacaklarını söyledi.

FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu'nda 3 Temmuz Pazar günü deplasmanda Büyük Britanya ile karşılaşacak A Milli Erkek Basketbol Takımı, medya gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda açıklamalarda bulunan Türkoğlu, "Milli takımlar bizim için çok özel olmuştur. Heyecanlı bir yaz bizi bekliyor. 3 Temmuz'da Büyük Britanya maçı, ağustostaki eleme maçları ile eylülde başlayacak ve ülke olarak en heyecan duyacağımız Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarına başladık." dedi.

Ergin Ataman yönetimindeki milli takıma oyuncuların sahip çıktığını aktaran Türkoğlu, "Gerek NBA gerek ING Basketbol Süper Ligi gerekse Avrupa'da ülkemizi temsil eden oyuncuların milli takıma sahip çıkmaları bizi mutlu ve gururlu hissettirmiştir. Hepsine ne kadar teşekkür etsek azdır. Her zaman ekibimizin arkasında duran, onları destekleyen ve onlara her imkanı sunan bir yönetim olduk. Burada elde edilecek başarı, ülkenin hem geçtiği süreçte moral ve motivasyonuna hem de Türk basketbolunun Avrupa'daki yükselişine değer katacaktır. İnşallah ülkeyi gururlandıracak başarılar elde ederiz." diye konuştu.

Hidayet Türkoğlu, Anadolu Efes ile 2 yıl üst üste THY Avrupa Ligi'nde şampiyon olan başantrenör Ergin Ataman yönetiminde yeni bir yapılanma içinde olduklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Hepimiz için yeni bir başlangıç. Daha önce A Milli Takım'da görev yapan Ufuk Sarıca ve Orhun Ene'ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Milli takımımızın daha iyi yerlere gelmesi için çalışan hocalarımızdı. Yeni bir süreci Ergin Ataman ile başlattık. Hocamız son 2 yılda kulüpler anlamında Türkiye'ye çok büyük başarılar getiren ve her geçen gün kendisini geliştiren biri. Onun liderliğinde bir ekip kuruldu. Oyuncu kalitemiz var. Ülkemizi ABD'de temsil eden, THY Avrupa Ligi'nde oynayan ve Türkiye'de fırsat buldukça iyi performans sergileyen genç arkadaşlarımız var. Hem tecrübeli hem de gençlerden oluşan geniş ve güzel bir kadro kuruldu. Bu bizim hem hazırlıklarımız açısından hem de gelecek açısından önem arz ediyor. Bu genç arkadaşlarımızı gördükten sonra milli takımımızın emin ellerde olduğunu söyleyebiliriz."

Oyuncuların milli takım formasının ağırlığının bilincinde olduğunu vurgulayan Türkoğlu, "Oyuncularımız buraya isteyerek ve severek geliyor. Bunu antrenmanlarda ve beraber geçirdikleri zamanlarda görebiliyoruz. Bu süreçler kolay oluyor. Sezon içinde birlikte çok antrenman yapma fırsatları olmuyor. Bu yaz dönemini iyi değerlendireceklerine inanıyorum. Herkes milli formanın ne kadar anlamlı olduğunun bilincinde ve bu düşünceyle sahaya çıkıyor. Hepsini seven sayan bir ekibiz. Ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edeceklerine inanıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyük BritanyaTürkiye maçına doğruÖnceki Haber

Büyük BritanyaTürkiye maçına doğru

Büyük BritanyaTürkiye maçına doğruSonraki Haber

Büyük BritanyaTürkiye maçına doğru

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!