Şehit öğretmen Ayşenur Alkan faciayı önlemiş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit öğretmen Ayşenur Alkan faciayı önlemiş

Terör örgütü PKK/YPG'nin Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik saldırıda hayatını kaybeden Sınıf Öğretmeni Ayşenur Alkan'ın, öğrencileri sığınağa yönlendirerek büyük bir faciayı önlediği ortaya çıktı. Ayşenur öğretmenin, öğrencileri sığınağa yerleştirdikten sonra dışarıda birilerinin kalıp kalmadığına bakmak için çıktığında roketten saçılan şarapnel parçaları nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.

'TATİLİN SON GÜNÜ SABAHA KADAR UYUMAMIŞ'

Şehit öğretmenin yakınlarından Fatih Cankesen, Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan'ın evinde geçirdiği son gününü anlattı. Şehit Öğretmen Alkan'ın son gününde sabaha kadar uyumadığını belirten Fatih Cankesen, "Şehidimiz bir hafta aranın ardından öğrencileri ile kavuşacağı için gece sabaha kadar uyumamış. Buruk ve hüzünlü bir şekilde evden ayrılmış. Olay anında çocukları sığına yönlendirmiş. Dışarıda kalan var mı diye sığınaktan çıktığı anda şehit olmuş, isabet eden şarapnel parçası ile şehit olmuş. Çocukları kontrole çıkmış, çıktığı anda şehit olmuş. Küçüklüğünden beri kendisini tanıyorum. Çok iyi bir kızdı" dedi.

"YOKLUK İÇİNDE BÜYÜTTÜM KIZIMI"

Sınıf öğretmeni Ayşenur Alkan'ın babası Mustafa Alkan, kızının öğrencileri aşağıya indirdiği sırada hayatını kaybettiğini açıkladı. Gözü yaşlı annesi Hayriye Alkan ise, yoklukla, zorluklarla yetiştirdiği kızının hayallerini anlattı:

"Kızımın hayalleri vardı. Çalışıp kazanıp, yoksullara yardım etmeyi çok istiyordu. Başka bir isteği, muradı yoktu. Kızım iyi niyetliydi, kalbi güzeldi. Ne diyeceğimi bilemiyorum, kalbi temiz bir insandı. Hayatını kaybederken, anne mi dedi, baba mı dedi, bağırıp çağırdı mı bilemiyorum. Canı çok mu yandı bilmiyorum.

Ben çocuğumu yoksullukla büyüttüm, okuttum. Ne zorluklarla okudu. Adıyaman Üniversitesinin öğrencisiydi. Yokluklara rağmen okudu, her şeyi idare ederdi. Bugünlere zorluklarla geldi, sonu da böyle oldu."

Kaynak:İHA - İhlas Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Merkez Bankasına 5 milyar dolar yatıracakÖnceki Haber

Merkez Bankasına 5 milyar dolar yatıraca...

Türkiye'nin endişelerini anlıyoruzSonraki Haber

Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!