Sosyal medya kullanımı yalnızlığa sebep oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sosyal medya kullanımı yalnızlığa sebep oluyor

Sanal ortamdaki kalabalık takipçi listesi, kişilerde gerçek hayatta da kalabalık bir çevreye sahip olunduğu hissi yaratıyor. Ancak gerçek çoğu zaman tam tersi oluyor. Hatta sosyal medyayı aktif kullananlar daha yalnız ve izole bir yaşama sürükleniyor.

Etkileşim kurmak, beğeni almak, hayatındaki önemli anları paylaşmak… Sosyal medya günümüz insanının vazgeçilmez bir alışkanlığı. Hatta bir çeşit bağımlılık... Her gün dünya üzerinde milyonlarca kişi sosyal medya sayesinde başkaları ile etkileşim halinde yaşıyor. Öyle ki aile, akrabalar, arkadaşlar hatta hiç yüz yüze gelinmeyen takipçiler sadece bir tık uzaklıkta oluyor.

Sosyal medya bilinçli kullanıldığı takdirde pek çok avantaj sunuyor. Özellikle insanların zamanla yarıştığı çağımızda iletişimi kolaylaştırıyor. Ancak sosyal medyanın yoğun kullanılması beraberinde bazı sakıncaları getiriyor. Bunlardan biri de sosyal medyanın, kullanıcıları yalnızlığa itmesi…

“Sosyal medyada herkes kendine bir profil oluşturuyor” diyen Gökpınar, “Aslında sanal ortamda bu profili nasıl sunmak istiyorsak öyle sunabiliyoruz. Oradaki profillere baktığımızda gerçek hayatta görüşmediğiniz insanlar var. Belki de yolda gördüğümüzde kafamızı çevirmediğimiz ya da ‘aman şimdi konuşmak istemiyorum’ diyeceğiniz, belki de hiç tanımadığımız bir sürü insandan bahsediyoruz. Dolayısıyla oradaki sayılar artıyor... Fakat içerikte aslında çok daha yalnız ve izole hissetmemize sebep olabiliyor. Çünkü zamanımızı daha çok orada geçirmeye başlıyoruz” diyor.

“Sosyal medya platformlarında paylaştıklarımız zaten insanların görüp beğenmesi istenen şeyler. Sosyal medyayı mesleki olarak kullanan kişiler elbette ki en güzel, en kusursuz, en iyi hallerini paylaştığı için insanlarda, özellikle de gençlerde bu algıyı yaratıyor. ‘Herkes geziyor, herkes mutlu, ben niye yapamıyorum, niye ders çalışmak zorundayım, niye böyle yaşıyorum’ diye düşünüyorlar.”

 

TRTHaber -Mine Yagıcı Çiftci

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İhaleye Fesat Karıştırmakla SuçlanıyorÖnceki Haber

İhaleye Fesat Karıştırmakla Suçlanıyor

Hayal ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız?Sonraki Haber

Hayal ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!