Suya ulaşmak herkesin hakkı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Suya ulaşmak herkesin hakkı!
Kenya’ya giden Çağlar ve Demir, nehir kenarında yaşamalarına rağmen temiz suya erişmekte sıkıntı çeken yerel halka misafir oluyor. Su Savaşları, yeni bölümüyle 20 Kasım Pazar 20.00’de TRT Belgesel’de.

TRT’nin sevilen yapımlarından "Su Savaşları" merakla beklenen yeni bölümleri ile TRT Belgesel ekranlarında izleyicileri ile buluşuyor.

Bu programla, kendi topraklarında yıllarca baskı ve sömürü altında yaşama tutunmaya çalışan, en doğal hakkı olan temiz su ihtiyaçları dahi elinden alınan ya da bu hak kendilerine hiç tanınmayan, mazlum coğrafyanın insanlarının suyla buluşma hikayelerini aynı anda pek çok duyguyu bir arada yaşayarak öğreniyoruz.

Öğreniyoruz diyorum! Çünkü bence bu öyle uzaktan, rahat koltuklarımızda sadece keyif almak için izlenecek bir program değil. Evet, suya kavuşma anında o insanların yüzlerindeki mutluluğu izlemek vicdanlarımızı rahatlatarak bizleri keyiflendirse de aslında farkında olmadan birçok şeyi de beraberinde öğretiyor bizlere. Suyla birlikte çaresiz çocukların gözlerinde yeşeren umut dolu bakışlar, köklerimizden gelen “Mazlumun yanında ol zalimin karşısında” düsturunu da en güzel şekilde hatırlatıyor.

İhtiyaç duyduğumuz her an ve yaşadığımız her mekânda, elimizin altında olan ve hiç farkında olmadan bol keseden kullandığımız suyun ne kadar değerli olduğunun farkına varıp bu eşsiz nimeti bilinçli kullanmayı öğreniyoruz mesela...  Onlara da çok şey öğretiyoruz aslında. Hiçbir çıkar gözetmeden kendilerine uzanan merhametli ellerin olduğunu mesela…

Bunun ve benzeri örnekleri uzun uzun sıralamak mümkün elbette. Kuşkusuz izleyen herkes bu hikayelerden kendi payına düşeni alacaktır. Toplumumuzda farkındalık oluşturan bu sıcak hikayelerin evlerimize taşınmasında emeği olan herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Temiz su krizlerinin giderek artacağı ve belki de gerçek su savaşlarına dahi şahitlik edecek olan dünyamızda, evlerimizden tarlalara, tarladan sanayiye pek çok alanda geç kalmadan suyumuza sahip çıkmalı kıymetini bilmeliyiz...

 

 

 

Dünya üzerinden yapılan araştırmalara göre;

Dünya üzerinde 1milyardan fazla insan temiz su sıkıntısı çekiyor.

Her yıl 5 milyon insan suya bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor.

Dünya üzerinde 40 ülkede ciddi boyutlarda su krizi yaşanıyor.

Ortalama her saniyede bir çocuk hayatını kaybediyor.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Herson'daki 84 Ahıska Türkü Türkiye'ye getiriliyorÖnceki Haber

Herson'daki 84 Ahıska Türkü Türkiye'ye g...

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda 89 hedef imha edildiSonraki Haber

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda 89 hedef i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!