Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Başyazarımız Mustafa Albayrak'ı ziyaret etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihçi yazar Mustafa Armağan, Başyazarımız Mustafa Albayrak'ı ziyaret etti

Derin Tarih dergisi genel yayın yönetmeni tarihçi-yazar Mustafa Armağan, Başyazarımız Mustafa Albayrak'ı ziyaret etti.

Tarihi konulardan, siyasi gündemden konuşup bol bol hasbihal eden ikili daha sonrasında beraber yemek yiyerek gündeme dair konular hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulundular. 

Ziyaretin sonunda Başyazarımız Mustafa Albayrak'a, Müzakerat Haber'e misafir perverlikleri için teşekkür eden Sayın Armağan, okurlarımıza da sevgi ve selamlarını ileterek makamda ayrıldı.

Bugün bizleri ziyaret eden Sayın Mustafa Armağan'a bizler de Müzakerat Haber ailesi olarak nezaketleri için teşekkür ediyoruz.

 

1.

2.

3.

4.

 

Mustafa Armağan kimdir?

 

Urfalı bir anne-babanın çocuğu olarak Cizre’de dünyaya geldi (1961). Üniversiteye kadarki eğitim hayatını ilkyazı denemelerine başladığı Bursa’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden 1985 yılında mezun olduktan sonra İÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yüksek lisansa başladı ama yayıncılığın cazibesine kapılarak uzun yıllar İlim, Risale, İnsan, İz ve Ağaç, ve Etkileşim Yayınları’nda editör, yayın danışmanı ve yayın yönetmenliği görevlerinde bulundu. İzlenim ve Diyalog Avrasya dergilerini yönetti. Bugüne kadar 50 kitaba imza atan Armağan özellikle tarih yazıları ve kitaplarıyla geniş bir kitleye ulaşmayı başardı. Halen Derin Tarih dergisi genel yayın yönetmenliğini sürdürmekte, konferanslarının yanı sıra TVNET’de Yavuz Bahadıroğlu ile “Derin Tarih” programını yapmakta ve Yeni Şafak’ta haftalık tarih sohbetleri kaleme almaktadır. Yaygın bir okur kitlesine ulaşan kitapları arasında şunlar sayılabilir: Abdülhamid’in Kurtlarla Dansı, Ufukların Sultanı Fatih Sultan Mehmed, Küller Altında Yakın Tarih, Büyük Osmanlı Projesi, Avrupa’nın 50 Büyük Yalanı, Osmanlı: İnsanlığın Son Adası, Kâzım Karabekir’in Gözüyle Yakın Tarihimiz, Kızıl Pençe, Satılık İmparatorluk, Yavuz Sultan Selim, Âsım’ın Nesli.

 

5 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 2 gün sonra, 17 Temmuz 2016'da, Yenişafak gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:

 « 15 Temmuz akşamı kendimizi çoluk çocuk Kısıklı'daki topluluğun içine atmıştık. Bir heyecan dalgası içinde yüzerken seslenen biri “Abdülhamid'i deviriyorlar, hala uyuyoruz" diyordu. Belli ki tarih üzerinde yaptığımız vurgular işe yaramış, vaktiyle Sultan 2. Abdülhamid'e yapılanların bugün meşru yönetime ve Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmasına karşı müteyakkız olmak gerektiği bir bilinç haline gelmişti.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DEAŞ’tan kaçarak Suriye’ye sığınan Iraklıların ülkelerine dönüşü sürüyorÖnceki Haber

DEAŞ’tan kaçarak Suriye’ye sığınan Irakl...

Büyükelçi eşinin öncülüğünde Kırgız kadınlara mamografi cihazı desteğiSonraki Haber

Büyükelçi eşinin öncülüğünde Kırgız kadı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!