Türkmen gazı için imzalar atıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkmen gazı için imzalar atıldı!

Türkmenistan'da düzenlenen üçlü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan, işbirliği ve dayanışma mesajları verdi. Türkmenistan'dan gaz nakli için çalışmalara başlanması gerektiğini belirten Erdoğan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Türkiye'ye elektrik nakli için de çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'daki liderler zirvesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Liderler ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Gerçekleştirilen zirvenin Türkiye'ye ve diğer Türk devletlerine hayırlı olmasının dileyen Erdoğan, "Hedefimiz küresel ve bölgesel dinamiklerle birlikte gelişen yeni imkanları insanlarımızın refahıyla bölgemizin istikrarı doğrultusunda değerlendirmektir" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı olarak en başından beri savaşın kazanınının barış ise kaybedeni olmayacağını altını defalarca çizdiğini söyleyen Erdoğan, akan kanın durdurulması için çaba harcamaya devam edeceğini söyledi.

Rusya-Ukraynaliderleri Zelenskiy ve Putin ile görüşmelerin sürdüğünün belirten Erdoğan, önce ateşkesin sonra da kalıcı barışı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Erdoğan, Türkmenistan'dan gaz nakli için çalışmalara başlanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Türkiye'ye elektrik nakli için çalışmaya hazır olduklarının da mesajını verdi.

Zirvemizin ülkelerimiz, bölgemiz ve tüm Türk dünyası için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.  Hedefimiz küresel ve bölgesel dinamiklerle birlikte gelişen yeni imkanları insanlarımızın refahıyla bölgemizin istikrarı doğrultusunda değerlendirmektir.
"BİZLERE BÜYÜK GÜÇ KATACAKTIR"

Geçtiğimiz yıl teşkilatımıza gözlemci olan Türkmenistan'ın, tam üye olması bizlere büyük güç katacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Semerkant zirvesine gözlemci olarak kabul edilmesi birlikteliğimizi perçinlemiştir.

Savaşın olumsuz etkilerine pek çok alanda şahit oluyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak en başından beri savaşın kazananı, barışın ise kaybedeni olmayacağını ifade ettim. Akan kanı durdurmak ve çatışmaları sonlandırmak için ilk günden itibaren gerek ikili düzeyde gerekse diğer seviyelerde çaba harcadık.
"ÖNCE ATEŞKEŞ ARDINDAN KALICI BARIŞ"

İstanbul'da başlatılan müzakere süreci, barış görüşmeleri bakımından halen en muteber çerçeveyi oluşturuyor. Tahıl anlaşması ve esir takasıyla birlikte diplomasiye fırsat verilmesi halinde barışa giden yolun açılabileceğini gördük. Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy ile görüşmelerimizi sürdürüyor; önce ateşkes ardından kalıcı barışı sağlamayı amaçlıyoruz.
"GAZ NAKLİNİN ÇALIŞMASINA BAŞLAMALIYIZ"

Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı öne çıkmaktadır. Türkmen gazının buradan taşınmasına hemen başlamamız gerek. Türkmenistan ve Azerbaycan'dan ülkemize elektrik nakli konusunda çalışmaya hazırız.

Bugün yaptığımız görüşmede şöyle bir adımı attık: Gebele'de her yıl gençlerimizin belli bir süre tatil yapması, eğitim alması, gerekse Avaza'da her yıl belli bir süre -bu bir ay olabilir- yanlarında göndereceğimiz öğretmenleriyle eğitim almaları; hem Gebele, hem Avaza'yı tanımaları, din, tarih, kültür itibariyle çok farklı bir zemine oturacaktır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yemek Kartları Marketlerde Kullanılmayacak mı?Önceki Haber

Yemek Kartları Marketlerde Kullanılmayac...

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra Güran Yiğitbaş jandarmayı ziyaret etti!Sonraki Haber

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi Kübra G...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!