Wikileaks kurucusu Assange'ın avukatları, Koronavirüs tehlikesi sebebiyle kefaletle serbest bırakılması talebinde bulunacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Wikileaks kurucusu Assange'ın avukatları, Koronavirüs tehlikesi sebebiyle kefaletle serbest bırakılması talebinde bulunacak
Wikileaks kurucusu Assange'ın avukatları, 'Covid-19 riski' gerekçesiyle tahliye talebinde bulunacak

Wikileaks'in kurucusu ve eski genel yayın yönetmeni Julian Assange'ın avukatları, Londra'da tutuklu bulunan gazetecinin Koronavirüs tehlikesi sebebiyle kefaletle serbest bırakılmasını talep edeceğini duyurdu.

Assange'ın avukatları taleplerini bugün Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'ne iletecek. Avukatlar, Wikileaks kurucusunun yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle "muhtemel tehlike" altında olduğunu ifade etti.

Birçok kaynak, Assange'ın Belmarsh Cezaevi'ne girdiği ilk günlerde sağlık durumunun çok kötü olduğunu, hatta ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti. Birleşmiş Millet işkence özel raportörü Nils Melzer tarafından hazırlanan raporda Assange'ın hapishanede maruz kaldığı muamelenin ölümüne sebep olabileceği belirtilmişti. Assange'ın mahkemeye giderken çekilen son görüntüleri Wikileaks kurucusunun sağlık durumunda iyileşme olduğunu göstermişti.

 

DAHA ÖNCE DOKTORLAR RAPOR SUNMUŞTU ASSANGE TEDAVİ EDİLMEZSE CEZAEVİNDE ÖLEBİLİR

 

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın sağlığının kötüye gittiği ve bir an önce tedavi edilmemesi halinde cezaevinde ölebileceği uyarısı yapıldı.

Farklı ülkelerden 60'tan fazla doktor ortak bir mektuba imza atarak İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel'e çağrıda bulundu. Bir kopyası da Gölge İçişleri Bakanı Diane Abbott'a gönderilen mektupta, Assange'ın psikolojik sorunların yanı sıra ciddi omuz ve diş problemi de yaşadığı aktarıldı.

16 sayfa kaleme alan doktorlar, "Bu mektubu, Julian Assange'ın fiziksel ve ruhsal sağlığı ile ilgili endişelerimize dikkat çekmek için yazıyoruz" ifadelerini kullandı. "Kaybedilecek vaktimiz yok" diyen sağlık uzmanları, 48 yaşındaki Assange'ın bir an önce üniversite hastanesinde tedavi altına alınması gerektiğini vurguladı.

 

Tutukluluğa giden süreç

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, Haziran 2012'de hakkında tecavüz ve cinsel taciz suçlamalarıyla İsveç'e iadesi gündemdeyken, Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.

Assange, 7 yıldır dışarı ayak basmadığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nde 11 Nisan'da gözaltına alınmış ve "kefaletle serbest bırakılma şartlarını ihlal etmekten" tutuklanmıştı.

Başkent Londra'nın doğusundaki yüksek güvenlikli Belmarsh cezaevinde tutuklu bulunan Assange, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından casuslukla suçlanıyor. Zira Wikileaks, 2010'da ABD'nin Irak ve Afganistan'da işlediği suçlara dair çok sayıda gizli belgeyi yayımlamıştı.

Assange'ın ABD'ye iadesi ile ilgili dava şubat ayında görülecek.

Wikileaks ABD tarihinin en büyük gizli bilgi sızıntısı olarak kabul ediliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sosyal mesafe temassız ödeme kullanımını artırdıÖnceki Haber

Sosyal mesafe temassız ödeme kullanımını...

Hakkari Valisi Akbıyık evlerinden çıkamayan yaşlılarla görüntülü telefon görüşmesi yaptıSonraki Haber

Hakkari Valisi Akbıyık evlerinden çıkama...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!