Zam kararı! Özel sektör asgari ücret zammını beklemedi, maaşlarda artışa gidiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zam kararı! Özel sektör asgari ücret zammını beklemedi, maaşlarda artışa gidiliyor
Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Milyonlarca asgari ücretli bekliyordu. Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklamaları art arda geliyor. Zam detayları belli oluor. Net asgari ücret için yeni rakamlar telaffuz edilmeye başladı. Sadece asgari ücretliler değil özel sektörde yüksek maaş ile çalışanlar da zam beklentisi içerisine girdi. Asgari ücrete zam yapılması durumunda diğer çalışanların maaşlarının da yükseltilmesi bekleniyor.

Bazı firmalar zam çalışmalarına başladı, bazıları ise zam kararı alarak, yeni zam oranlarını çalışanlarına duyurdu. Asgari ücret zammı için ise; hükümet kadadından art arda zam sinyalleri gelmeye devan ediyor. Zam ile ilgili açıklamaların ardından yeni asgari ücret ile ilgili olası senaryolar konuşulmaya başladı. Farklı formüller gündemde. Asgari ücretin 5.940,72 TLseviyelerine çıkması öngörülüyor. İşte özel sektörde ikinci zam ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...

3600 ek gösterge çalışmalarının tamamlanmasının ardından gözler asgari ücret ek zammına çevrildi. Yıllık enflasyonun yüzde 70’in üzerine çıkmasıyla milyonlarca kişi temmuz ayında ikinci bir zam yapılması beklentisine girdi.

Asgari ücrete her sene zam yapılıyor. Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları tamamlandı ve zamlı oranı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı tutarının brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira 40 kuruş olarak belirlendiğini açıklamıştı. Şimdi gözler gündemde yer alan temmuz zammında. Ancak konu hakkında kesin bir açıklama bulunmuyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ZAM SİNYALİ
Vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında asgari ücrete ara zam konusunda gerekirse değerlendirileceğini de vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Petrol fiyatlarının arttığı dönemde dünyada neyin nereye geldiğini takip ediyorsunuz. Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz" dedi.

ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası asgari ücret zammıyla ilgili soruya şu yanıtı vermişti:

'TALEPLER DEĞERLENDİRİLİYOR
"AK Parti açısından emeklimiz, esnafımız, çiftçimiz genç arkadaşlarımız bunlardan gelen talepleri takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Vatandaşımızın ezilmemesi için stratejiler üretiyoruz. Sabah da toplantımız vardı. Onların zamanlaması içeriklendirilmesi henüz Çalışma Bakanlığı tarafından hangi takvimde yapıyorlar, onlar için bir şey söylemek için erken. Onlar olgunlaştığı zaman bizdeki bilgileri paylaşırız. Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki çeşitli sosyal kesimlerden bize iletilen talepler sistematik şekilde değerlendiriliyor."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eskişehir’deki DEAŞ operasyonunda yakalanan 4 şüpheli adliyedeÖnceki Haber

Eskişehir’deki DEAŞ operasyonunda yakala...

6 maddede ekonomide yeni kararlarSonraki Haber

6 maddede ekonomide yeni kararlar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!